Evelyn Sepp Nooda käesurumisskandaalist: ma ei taha, et sellised inimesed Eestit esindavad (16)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot.
Andi Noot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neli aastat Eesti ujumist juhtinud poliitik Evelyn Sepp andis Eesti jooksja Andi Nooda otsusele mitte suruda Jõhvi rahvajooksu võitjal Ibrahim Mukungal kätt karmi hinnangu. 

Sepp kirjutab Facebookis, et Nooda tegu oli kahetsusväärne viis «kuulsust» koguda. «Kas tõesti on nii raske tunnistada, et olin jobu, vabandan südamest nii kaassportlase, alaliidu, sponsorite kui spordiavalikkuse ees, olen ausa spordi ja sportliku käitumise poolt ja kunagi enam nii ei tee!? Mind isiklikult ei huvita ükski «detail, mis sind häiris,» vaid see, et sinusugune ei suuda mõista oma rolli ja eeskuju väärtust,» kirjutas Sepp.

Edasises postituses soovitas Sepp kergejõustikuliidul või Eesti Olümpiakomiteel olukorrast omad järeldused teha. «Kui noorsportlastel on pidevalt mingid probleemid teise nahavärviga, aga kõvasti parema tasemega sportlastega, siis on kuskil jäänud mingi hariduslik lünk, mis vajab lihtsalt täitmist!»

Noot ütles eile Postimehele, et Mukungal mitte käesurumine polnud kuidagi seotud tema nahavärviga. «Asi kukkus tõepoolest halvasti välja ja tahan Ibrahim Mukunga ees vabandada, et tema käesurumise pakkumist vastu ei võtnud. Olin jooksu lõppedes sedavõrd pettunud, sest mind viimasel paaril aastal vaevanud hingamiskramp lõi taas välja. Pidin viimastel kilomeetritel ja peale finišit kõigepealt tegelema hingamise taastamisega ja kõik see häiris mind veel ka pjedestaalil seistes,» selgitas Noot.

Sepa hinnangul pole tegemist olukorra selgitamise, vaid õigustamisega. «Selline käitumine oli teadlik ja pahatahtlik. Ma ei taha, et Eesti koondislased käituvad ebasportlikult. Ma lihtsalt ei taha, et sellise suhtumisega inimesed kuskil Eestit esindavad.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles