Andres Sõbra korvpallikommentaar: Euroopa korvpall muutub üha NBA-likumaks, USA rahajõmmid värisegu!

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia korvpallur Luka Doncic surub EM-finaalis Serbia vastu palli korvi.
Sloveenia korvpallur Luka Doncic surub EM-finaalis Serbia vastu palli korvi. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Korvpalli Euroopa meistrivõistlused lõppesid Sloveenia võiduga, sest nende jaoks langesid kõik head asjad kokku. Oleme ausad, tippmaad nagu Hispaania, Kreeka ja Prantsusmaa polnud seekord sama head kui varem. Osal oli mehi puudu, osa põhikoosseis on vanaks jäänud. See lõi Sloveenia tiitlivõidu jaoks sobiva vundamendi.

Ning sinna peale ehitasid maja Goran Dragić ja Luka Doncić ning treener Igor Kokoškov, kes osutusid omavahel ideaalselt klappivaks koosluseks. See ongi pallimängudes väga tähtis – kooslus peab sobima. Näiteks usun, et kui Eesti jalgpallis ühel hetkel hea treener ja õiged mängijad kokku satuvad, võidakse samuti EMil tegusid teha.

Meenutan, et veerandfinaalis Läti vastu pääses Sloveenia napilt, aga seejärel andis publik neile lisakäigu. USA üliõpilaskorvpallile omane stiil – pall kiirelt üle ja korvile! – pealtvaatajatele meeldib. Ning finaalis lõi Dragići esimese poolaja imeline sõu – kui mees viskab 20 minutiga 26 punkti, ei saa seda muudmoodi nimetada! – serblased verest välja. Muidu on nad väga enesekindlad vennad, aga Dragići vastu nad rohtu ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles