Video: Poomi ja Klavani väravatel on täna sünnipäev

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom mängis Derby County's viis ja pool hooaega.
Mart Poom mängis Derby County's viis ja pool hooaega. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

20. septembril tähistavad sünnipäeva kaks Eesti jalgpalliajaloo legendaarset väravat - Mart Poomi tabamus Sunderlandi kasuks ja Ragnar Klavani esimene (ja seni ainuke) värav Liverpooli särgis.

Poomi värav sündis 2003. aastal Inglismaa esiliigakohtumise Derby County - Sunderland 90. minutil, kui Eesti väravavaht läks nurgalöögi ajaks vastase karistusalla ja saatis võimsa pealöögiga palli oma eelmise ja kauaaegse koduklubi Derby võrku. Telekommentaator kasutas väravat vahendades sõna «Poominaator».

Klavani esimene ja seni ainus värav Liverpooli särgis sündis täpselt samal kuupäeval ja samal areenil ehk Derby County kodustaadionil Pride Parkil eelmisel aastal, kui Liverpool noppis liigakarikasarja teises ringis 3:0 võidu. Klavani 24. minuti värav oli kohtumise esimene, hiljem tabasid veel Philippe Coutinho ja Divock Origi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles