Varem venelasi sõimuga kostitanud Pichler võib siirduda Venemaa koondise treeneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Pichler
Wolfgang Pichler Foto: SCANPIX

Rootsi laskesuusanaiskonna treenerile Wolfgang Pichlerile tehti ettepanek asuda Venemaa naiskonna juhendajaks. Kurioosseks teeb loo aga see, et 56-aastane sakslane on varem korduvalt meedias üles astunud Venemaa vastaste sõnavõttudega.

Aastaid rootslasi abistanud Pichleri käe all on Rootsi laskesuusatajad võitnud maailmameistrivõistlustelt ja olümpiamängudelt kokku 27 medalit, viimati kasvatas medaliarvu Helena Ekholm, kes võitis tänavuselt MMilt kulla ja hõbeda, vahendab Expressen.

Venelannadel koduses Hantõ-Mansiiskis teatavasti nii hästi ei läinud – parim tulemus oli Olga Zaitseva sprindi neljas koht, teatesõidus tuli Vancouveri olümpial kulla võitnud venelannadel leppida alles 9. kohaga. Katastroofiliste tulemuste tõttu sai keset teatesõitu hundipassi naiskonna juhendaja Anatoli Hovantsev.

Pärast mõningast mõttepausi pöördus Venemaa Laskesuusatamise Föderatsioon Pichleri poole. «Minuga võeti esimest korda ühendust kaks nädalat tagasi,» rääkis Pichler Expressenile. «Kohtume homme Münchenis, et nende pakkumist arutada. Lubasin, et annan siis ka oma vastuse.»

«Ausalt öeldes on pakkumine väga ahvatlev, ma ei tea, mida teha,» lisas Pichler, kelle leping Rootsi Laskesuusatamise Föderatsiooniga kestab 2014. aastani.

Pichler avaldas, et on sel teemal vestelnud ka Rootsi Olümpiakomitee spordidirektori Peter Reinebo ja Rootsi koondise peatreeneri Staffan Eklundiga.

«Nad ütlesid, et kui tahan, võin lahkuda, sellisel juhul rebitaks mu leping ribadeks. Nende arvates olen ma Rootsi laskesuusatamisele juba nii palju andnud, et võin minna,» rääkis Pichler. «See on ilmselt mu treenerikarjääri raskeim otsus, olen Staffani ja sportlastega väga lähedane, ma pole viimasel ajal üldse magada saanud. Aga samas oleks tore midagi uut teha, see võib olla mu viimane võimalus.»

Kui 2009. aasta MMi eel avalikustati, et kolm venelast jäid vahele keelatud ainete tarvitamisega, oli just Pichler see, kes kõvasti sel teemal sõna võttis ja nõudis, et kõik Venemaa sportlased tuleks kõikidelt laskesuusatamise võistlustelt korraldada. Seetõttu hakkasid nii tema kui Rootsi sportlased saama Venemaalt tapmisähvardusi.

Viimati kahtlustas ta Venemaa laskesuusatajaid dopingu tarvitamises mullu detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles