Galerii: Tartu rattamaratoni võitnud lätlane tähistas triumfi vahval moel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu rattamaratonil saavutasid kaksikvõidu lätlased Martins Blums ja Andzs Flaksis. Võitjaks kroonitud Blums hüppas rattaga üle finišijoone. Kolmandana lõpetas võistluse eestlane Caspar Austa.

«Kõik läks plaani järgi ja finišisirgele tulles olin grupis heal positsioonil. Tahan tänada Sten-Erikut ja Peetrit, kes aitasid Eestisse kolmanda koha ära tuua. Lätlaste masinaklass on aga hoopis teine, nad on teistest väga palju üle,» sõnas Austa.

Ühtlasi rikkus Austa lätlaste kolmikvõidu, sest paremuselt neljanda ajaga läbis distantsi Läti esindaja Arnis Petersons. Temale järgnes venelane Dmitriy Sorokin. Kõik kolm meest said kirja täpselt sama aja ehk kaotasid võitjale kolm minutit ja 40 sekundit.

Eestlaste arvestuses sai teise koha Peeter Tarvis ning poodiumi kõige madalamale astmele astus Sten-Erik Ottender. Üldarvestuses said Tarvis ja Ottender vastavalt kuuenda ja seitsmenda koha.

Kukkumisest taastunud Astana profirattur Tanel Kanger saavutas üldarvestuses 37. koha (+9.50). «Väga raske oli. Võites on tegelikult kergem olnud. Seekord võtsin ratta nurgast ja tulin niisama võistlema,» sõnas Kangert pärast võistlust. «Olen ratta seljas natuke koba. Eks vaja oligi kinnitust saada, et käsi peab vastu. Külg sai maha pandud, aga see oli väike asi.»

Tulemused:

  1. Martin Blums (Läti) 02:34.59
  2. Andzs Flaksis (Läti) +0.02
  3. Caspar Austa (Eesti) +3.40
  4. Arnis Petersons (Läti) +3.40
  5. Dmitriy Sorokin (Venemaa) +3.40
  6. Peeter Tarvis (Eesti) +3.42
  7. Sten-Erik Ottender (Eesti) +3.42
  8. Henno Puu (Eesti) +5.03
  9. Martin Laas (Eesti) +5.16
  10. Eimantas Gudiškis (Leedu) +5.18
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles