Murtud jalaluuga Rossi jahtis esikohta, kuid imet korda ei saatnud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Lorenzo ees, Valentino Rossi järel - nõnda möödus suur osa Aragoni GPst. Lõpuks kuulusid esimesed kaks kohta aga hoopis Hondadele.
Jorge Lorenzo ees, Valentino Rossi järel - nõnda möödus suur osa Aragoni GPst. Lõpuks kuulusid esimesed kaks kohta aga hoopis Hondadele. Foto: JOSE JORDAN/AFP/Scanpix

MotoGP võidukihutamise Aragoni ringrajal võitis Marc Marquez ja kindlustas sellega oma esikohta MMi üldarvestuses. Valentino Rossi, kes naasis tsikli selga vaid kolm nädalat pärast treeningul saadud jalaluumurdu, oli sõidus pikalt teisel kohal, kuid lõpetas alles viiendana.

Hispaania publiku rõõmuks koosnes poodium vaid kodustest sõitjatest – keerulise alguse järel suutis Dani Pedrosa end lõpuks võidelda teiseks ning kindlustada Repsol Honda meeskonnale kaksikvõidu. Enamiku sõidust esikohta hoidnud Jorge Lorenzo pidi lõpuks leppima kolmanda kohaga.

Rossi muinasjutuline tagasitulek ratta selga läks lörri sõidu viimasel kolmandikul. Septembri algul treeningul jalaluu murdnud ning operatsioonil käinud itaallane startis võistlusele kolmandana, hoidis pikalt ka teist kohta, kuid lõpuks väsis ning langes viiendaks.

Päeva suurim kaotaja oli aga Ducati esisõitja Andrea Dovizioso. Itaallane juhtis enne tänast sõitu koos Marqueziga MM-sarja, kuid pidi leppima alles seitsmenda kohaga, mis tähendab suurrivaalile 16-punktilist kaotust. Kolmas on Maverick Vinales (kaotus 28 punkti), neljas Pedrosa (54) ja neljas Rossi (56). Hooaja lõpuni on jäänud veel neli võidukihutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles