Grupisõidu MM-tiitel läks kolmandat aastat järjest samale mehele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagani eduseis oli napimast napim, aga mehe kolmandat järjestikkust tiitlivõitu see ei vääranud.
Sagani eduseis oli napimast napim, aga mehe kolmandat järjestikkust tiitlivõitu see ei vääranud. Foto: Cornelius Poppe/AP/Scanpix

Kolmandat aastat järjest krooniti maanteeratta grupisõidus maailmameistriks Peter Sagan. Bergenis toimuval MMil alistas slovakk lõpuspurdis kohalike ebajumal Alexander Kristoffi.

«Ei olnud kerge, kutid!» võttis Sagan vahetus võiduemotsioonis närvilise lõpu kokku. «Viimasel viiel kilomeetril ma juba ütlesin, et kõik on tehtud, võit läinud. Tüübid eesotsas vahetasid, mina üritasin rünnakuga kaasa minna, (Fernando) Gaviria üritas neid kinni püüda … Lõpuks sai otsustavaks sprindifiniš ja see oli uskumatu!»

Otsustavatele kilomeetritele läks liidrina Julian Alaphilippe, kuid prantslane püüti vahetult enne lõppu kinni ja seega jäi MM-tiitli saatus taas sprinterite otsustada. Tulemus oli samasugune nagu viimasel kahel hooajalgi: teravaimat jalga näitas Sagan. «Ma olen väga õnnelik. Pean tänama kõiki oma koondisekaaslasi ja ka sõpru, kes mul pundis olid. Ma sooviks selle pühendada Michele Scarponile (aprillis liiklusõnnetuses traagiliselt hukkunud Astana ratturile – toim), sest tal olnuks homme sünnipäev. See oli selle aastal väga kurb uudis. Teiseks tahan võidu pühendada oma naisele – me oleme lapseootel. Väga mõnus lõpp hooajale ja olen väga rahul.»

Sprindifiniši tulemused:

  1. Peter Sagan (Slovakkia)
  2. Alexander Kristoff (Norra)
  3. Michael Matthews (Austraalia)
  4. Matteo Trentin (Itaalia)
  5. Ben Swift (Suurbritannia)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles