Vaata tipphetki: Kalevi vägev tõus ja vahva võit

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo - Szekesfehervari Alba
BC Kalev/Cramo - Szekesfehervari Alba Foto: Toni Läänsalu

Meistrite liiga teise eelringi avamängu kolmanda veerandaja keskel paistis, et Kalev/Cramo rahvusvaheline väljund piirdub hooajal 2017/18 eelkõige Venemaa klubidest koosneva Ühisliigaga. Ungari meister Fehervari Alba oli 13:0 spurdi toel saavutanud 55:40 eduseisu ning teel kindla võidu poole, mis poleks teisipäevase kordusmängu eel liiga palju küsimusi ega võimalusi õhku jätnud.

Aga Alba spurdile vastas Kalev vägeva 18:2 sööstuga, kus võtmeteguriks järjekordse vinge esituse teinud Janari Jõesaar. Esimese eelringi mängudes Makedoonia klubi Karpoš Sokoli vastu 17 ja 12 punkti toonud Jõesaar oli eile 22 punktiga üleplatsimees ning just tema individuaalsed sooritused – kaks tabavat kaugviset, efektne blokk ja korv sekund enne veerandaja lõppu – olid Kalevi sütitajad.

«Jõesaar on 100-protsendiliselt oma võimaluse ära kasutanud. Loodame, et tema hoog jätkub, aga kindlasti hakatakse teda edaspidi rohkem skautima ja tal läheb järjest keerukamaks,» sõnas Kalevi peatreener Alar Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles