Juventuse jalgpalliklubi tähtsad ninad mõisteti süüdi hangeldamises

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Agnelli.
Andrea Agnelli. Foto: SALVATORE DI NOLFI/AP

Itaalia jalgpalliliit määras Torino Juventuse president Andrea Agnellile aastase tegutsemiskeelu seoses mängupiletite hangeldamisega. Lisaks peab klubi tasuma 300 000 euro suuruse rahatrahvi.

Väidetavalt müüs klubi president soodushinnaga hooajapasse ja muid pileteid ultrafännidele, kes on muuhulgas varasemalt kriminaalkorras karistatud. Agnelli kinnitusel toimusid kohtumised mainitud inimestega pidulikel üritustel, millest võtsid osa ka teised meeskonna toetajad. Teisisõnu selgitas president, et klubi kavatsus polnud tegeleda ebaseadusliku tegevusega.

Lisaks Agnellile said karistada klubi turvajuht Alessandro D’Angelo, piletimüügi juht Stefano Merulla ja endine turundusjuht Francesco Calvo. Agnelli advokaadi sõnul kaebavad nad otsuse edasi. Jalgpalliliidu prokurör Giuseppe Pecoraro taotles klubi presidendile isegi kahe ja poole aasta pikkust keeldu, rahatrahvi ja kahte kodumängu suletud uste taga.

41-aastane Agnelli on Juventust juhtinud alates 2010. aastast. Samuti on itaallane olnud alates 2015. aastast Euroopa jalgpalliliidu UEFA täitevkomitee hääleõiguseta liige. Eelmisel nädalal Šveitsis Genfis toimunud UEFA kohtumisel sai Agnelli täieliku hääleõiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles