Peter Sagan – jalgrattamaailma sõumehest kullatükk

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keele näitamine ei ole üldiselt viisakas käitumine, aga Peter Saganile antakse see andeks.
Keele näitamine ei ole üldiselt viisakas käitumine, aga Peter Saganile antakse see andeks. Foto: Cornelius Poppe/AP/Scanpix

«Esimene polnud oodatud, teine kohe kindlasti mitte ja nüüd kõik juba eeldasid tiitlit, aga see ei tulnud kergelt,» võttis oma ajaloolised kolm järjestikust maanteegrupisõidu MM-tiitlit kokku Slovakkia jalgrattur Peter Sagan.

Sagan on terve elu olnud kahel rattal kiire, aga karjääri algul lendas tema ratta alt pigem muda – ta on näiteks 2008. aasta juunioride maastikusõidu maailmameister. Järgmisest hooajast kolis Sagan maanteeratta selga ning edasine on juba teada. Vueltalt on mehe kaukas neli etapivõitu, Tour de France’il on ta triumfeerinud kaheksal etapil ning alates 2012. aastast võitis ta viiel Prantsuse velotuuril järjest sprindikuninga rohelise särgi. Ilmselt oleks tema uhke jada jätku saanud tänavugi, kui kohtunikud poleks teda neljanda etapi finišisprindis Mark Cavendishi rajapiiretesse surumise eest diskvalifitseerinud.

Üks võiduseeria jäi Saganil püsima. Temast sai pühapäeval esimene rattur, kes on suutnud kolmel MMil järjest triumfeerida ning 27-aastasena ka üldse noorim kolmekordne maailmameister. Finišipoodiumil lasi slovakk emotsioonidel möllata ning näitas kaameratele meeleldi keelt. Tegu on eheda sõumehega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles