Blogi ja galerii: teisel poolajal lagunenud Kalev/Cramo langes Meistrite liigast välja (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo kaotas Meistrite liiga teise eelringi kordusmängus võõrsil 64:79 Ungari klubile Szekesfehervari Alba ja langes koguskooriga 142:150 konkurentsist välja.

Kalev võitis avaveerand 15:14 ja kaotas poolaja 35:36. Täpselt nagu pühapäeval Tallinnas peetud kohtumises, tegutses Alba kolmanda veerandaja alguses väga hästi ja tegi sisse viisaka vahe, mis muutis avamängu 78:71 võitnud Kalevi puhvri olematuks.

Erinevalt koduplatsil peetud avamängust ei suutnud Kalev mängu pööret tuua, vaid kolmas veerandaeg kaotati 10:24 ning enne viimast 10 minutit oldi kaotusseisus 45:60. Ohtlikuks Ungari klubile enam ei muututudki, vahepeal paisus Alba edu koguni 20-punktiliseks ja lõpuks tuli vastu võtta 64:79 kaotus.

Kalevi mängijatest jõudsid kahekohaise punktisummani Janari Jõesaar (12) ja Martynas Mažeika (11). Martin Dorbek ja Thomas van der Mars viskasid 8, Bojan Subotic 7, Cedric Simmons ja Sten Sokk 6, Branko Mirkovic 4 ja Kristjan Kangur 2 punkti. Lauavõitluse kaotas Kalev 27:45, visketabavust väljakult oli 39% vastase 48% vastu.

Fehervari Alba peatreener Branislav Dzunic: «Isegi kui me ei mängi alati  kõige paremini, siis oleme võitlejad ning anname alati endast parima. Suutsime kaitses Kalevi täiesti kinni panna. Kohtumise otsustasid väikesed asjad, aga suutsime end vastasest paremini kokku võtta. Arvan, et kogu meie meeskond mängis südamest parimat korvpalli ning tegid edasipääsu nimel kõik, mis võimalik.»

Kalevi mängud eurosarjas on sellega lõppenud, sest kuigi FIBA pakub kõigile Meistrite liigast pudenenud klubidele võimalust jätkata võistlust aste madalamal ehk FIBA Europe Cup sarjas, kus mängib ka Tartu Ülikooli meeskond, otsustas Kalev seda varianti mitte kasutada.

Järgmisel pühapäeval, 8. oktoobril alustatakse mängudega Ühisliigas, kui kodus ollakse vastamisi Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga. Kõik Kalevi 24 põhiturniiri kohtumist Ühisliigas jõuavad Postimehe ja Kanal 12 vahendusel ka Eesti televaatajani.

* * *

Enne mängu:

Pühapäeval korvpalli Meistrite liiga teise kvalifikatsiooniringi avamängus Ungari meistri Székesfehérvári Alba 78:71 alistanud BC Kalev/Cramo startis juba esmaspäeval kuke ja koiduga Ungarisse, kus täna ootab ees kordusmäng. Meeskonna peatreeneri Alar Varraku sõnul ollakse väga väsinud, kuid kellelegi ei ole mõtet seda kurta. Ega saagi.

Kalev/Cramo kogunes eile varahommikul Tallinna lennujaama kella viie ajal. Eesti meisterklubi lendas Budapesti Brüsseli kaudu ning jätkas siis teekonda bussireisiga. Ungarlaste seis on selles mõttes parem, et nemad tulid Eestisse ja lahkusid siit tellimuslennuga.

«Meeleolu on väsinud, aga kellele ikka kurta on. Mehed siin bussis praegu lamavad,» sõnas Varrak telefoniintervjuu ajal. Mängupaika jõuti pärastlõunal kella kolmeks ning õhtul ootas ees juba traditsiooniline võistlussaaliga tutvumise treening. Korraks tullakse end liigutama ka täna hommikul ning siis ootab ees juba matš, kus Eesti klubil on teel Meistrite liiga viimasesse kvalifikatsiooniringi kaitsta seitsmepunktiline edu. Mänguks läheb Eesti aja järgi kell 19.30.

Kas Varrak jõudis pika reisi ajal ka veidi mängule mõelda? «Midagi ma mõtlesin, aga seda tegid ka ungarlased. Usun, et meil tuleb nende käikudeks valmis olla,» andis eestlane mõista, et oma mängu hakatakse ilmselt kohandama vastase järgi.

Paari Tallinnas toimunud avakohtumises oli üleplatsimees 22 punkti toonud Janari Jõesaar. Juba pärast mängu andis meie peatreener mõista, et kui hooaja esimestes kohtumistes on klubi värske liige Jõesaar saanud särada, siis iga mänguga saavad vastased tema ohust üha teadlikumaks ning see tähendab, et samasuguse esituse kordamine läheb üha raskemaks. Alles mäng näitab, kes tõuseb täna meeskonna liidriks.

Kolmandas eelringis ootab paari võitjat Türgi klubi Karşıyaka Basket – esimene mäng peetakse kas Eestis või Ungaris juba reedel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles