Pichlerist saabki Venemaa naiskonna treener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Pichler
Wolfgang Pichler Foto: Nordic Focus

Seni Rootsi laskesuusatamise naiskonda juhendanud sakslane Wolfgang Pichler asub nüüd tööle Venemaa naiskonna treenerina.

56-aastane Pichler kohtus täna Münchenis Venemaa Laskesuusatamise Föderatsiooni tegevjuhi Sergei Kuštšenkoga ning võttis venelaste pakkumise vastu, vahendab Rootsi Eurosport.

Kokkuleppe kohaselt asub Pichler Venemaa naiskonnaga tööle hiljemalt järgmise nädala alguses, leping sõlmitakse kuni 2014. aasta Sotši olümpiamängudeni.

Kuštšenko avaldas, et läbirääkimisi alustati tegelikult juba pärast Hantõ-Mansiiskis peetud MMi ning tal on hea meel, et lõpuks positiivse lõpplahenduseni jõuti. «See oli Wolfgangi jaoks väga raske otsus ja meie poolt julge samm,» sõnas Kuštšenko.

Algselt Magdalena Forsbergi juhendajana töötanud Pichler asus Rootsi koondise peatreeneriametisse 2002. aastal, seetõttu vaagis ta pikalt, kas suudab rootslaste juurest lahkuda. «Minu jaoks on väga suur au hakata treenima nii suure riigi sportlasi enne nende kodust olümpiat,» tunnistas Pichler. «Ma pole viimastel nädalatel väga magada saanud, kuna olen selle peale palju mõelnud. Lahkuda pole lihtne, aga see on minu viimane võimalus end ka mujal proovile panna.»

Pichler on varasemalt silma paistnud üsna teravate väljaütlemiste poolest, olles korduvalt süüdistanud venelasi dopingu tarvitamises. «Nüüd saan nendega nullist alustada, näidata neile, et ka ilma dopinguta on võimalik häid tulemusi saavutada,» sõnas Pichler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles