Ebasportlikult käitunud konkurent röövis Mandrilt liidrisärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri pärast eilset etappi liidrisärgis poodiumil.
Rene Mandri pärast eilset etappi liidrisärgis poodiumil. Foto: tourdebretagne.fr

Prantsusmaal jätkuva 2. kategooria mitmepäevasõidu Tour de Bretagne’i kahe esimese etapi järel liidrikohta hoidnud Rene Mandri (Endura Racing) pidi täna liidrisärgist loobuma.

Rünnakuterohke etapi võitis ka avaetapil parim olnud hollandlane Jetse Bol (Rabobank Continental). Tuuri üldliidriks tõusis mõnevõrra ebasportlikult käitunud ungarlane Peter Kusztor (Atlas Personal), kirjutab rattaprofid.ee.
Mandri kirjutas pärast etappi oma blogis: «50 km enne lõppu läks kokkuvõttes kolmandal kohal olev mees järele jäänud mäefiniši punkte ära võtma, et oma mägedesärgi kaitsta. Küsis minult luba, et läheb võtab punktid ära ja vajub punti tagasi. Lasin tal minna ja kaks meest tegid ka temaga  finišit. Juhtus aga see, et tüübid lükkasid punni põhja tõusu otsas ja panid esimesele kolmele varem grupist põgenenud ratturitele järgi.»
Mandri täpne tulemus ja ajalised vahed ei ole hetkel teada, eestlane on aga endiselt liider vahefinišite arvestuses.

«Vahe uue liidriga pole suur ja arvestades, kuidas ta end kaks päeva on raisanud, ei saa tal lihtne olema,» hindas Mandri. «Kõige tähtsam on mitte õiget äraminekut maha magada. Vaatasin ka Youtube’ist eelnevate aastate sõidukokkuvõtteid ja tuleb välja, et siin ongi tavaks saanud lihtsalt tuim literdamine ja kokkuvõtte võitmine on päris suur loterii.»

Tour de Bretagne lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles