Mängu ajal sõbrale keskmist näppu näidanud Inglismaa täht sai karistada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viite sõrme tohib Dele Alli siiski jätkuvalt püsti hoida.
Viite sõrme tohib Dele Alli siiski jätkuvalt püsti hoida. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Inglismaa koondise noor poolkaitsja Dele Alli peab ühe koondisemängu vahele jätma, kuna näitas väljakul meeskonnakaaslasele Kyle Walkerile keskmist sõrme.

MM-valikmängus Slovakkiaga tembutanud Alli tegu jäi telekaamerate vaatevälja ja FIFA algatas uurimise, mis lõppes nüüd ühemängulise mängukeelu ja 5000 Šveitsi frangi suuruse rahatrahviga. Alli jääb kõrvale järgmisel neljapäeval toimuvast kohtumisest Sloveeniaga, ent tohib pühapäeval Leedu vastu uuesti platsile joosta.

FIFA nimetas Alli tegu solvavaks ja ebasportlikuks. 21-aastane poolkaitsja ise kinnitas pärast mängu, et 77. minutil toimunud intsidendi näol ei olnud tegu kohtunike ega ühegi vastase suunas saadetud sõnumiga. «Lihtsalt selgituseks: minu tänaõhtune žest oli väike nali minu ja mu hea sõbra Kyle Walkeri vahel! Vabandan, kui see kedagi solvas! Suurepärane võit,» kirjutas Tottenham Hotspuri mängija sotsiaalmeedias.

Sama on hiljem kinnitanud nii Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate kui ka Alli ja Walkeri koduklubi loots Mauricio Pochettino. «Neil kahel on väga kummaline suhtlusviis,» sõnas juhtunu kohta Southgate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles