Uks Rocki ja Kalevi suurde finaalseeriasse on avatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel hooajal küllaltki tagasihoidlikult tegutsenud Giorgi Tsintsadze tabas eilses mängus hea protsendiga ja kogus 12 punkti ning jagas kaaslastele ka kuus resultatiivset söötu.
Tänavusel hooajal küllaltki tagasihoidlikult tegutsenud Giorgi Tsintsadze tabas eilses mängus hea protsendiga ja kogus 12 punkti ning jagas kaaslastele ka kuus resultatiivset söötu. Foto: Margus Ansu

Jõu ja kvaliteedi vastu ei saa – TTÜ/Kalevi korvpallimeeskond üritas Eesti meistriliiga poolfinaalseerias Tartu Rockiga tekitada pinget, kuid pidi kõigis kolmes kohtumises teisel poolajal alla vanduma.



«Meie meeskond on stabiilsem – kui põhimehed vajavad puhkust, tulevad pingilt mängijad, kes suudavad mängu üleval hoida, TTÜ-l jäi sellest puudu,» leidis Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Me ei saa ju öelda, et oleme paremad kui Bambale Osby või Casey Archibald, kuid nende väsides ei suutnud vahetusmehed samal tasemel jätkata.»

TTÜ peatreener Üllar Kerde ei näinud seeria kuivas kaotuses suurt traagikat: «Kui vaadata meie meeskonda ja võrrelda seda Rockiga, siis mängisime isegi hästi. Arvan, et Tarvas oleks pidanud teises poolfinaalis Kalevi vastu samamoodi tegutsema.»

Eilne, poolfinaalseeria viimaseks jäänud mäng oli reedese koopia. TTÜ-l jagus vastuhakuks jõudu terve esimese poolaja. Pärast suurt vaheaega tegi Rock spurdi ja pääses kümne punktiga juhtima, veel korraks leidis TTÜ endas jõudu vastata, kuid see oli ka kõik. Viimasele veerandajale mindi tartlaste üheksapunktilises eduseisus ja see vahe püsis lõpuni – 75:66.

Õiglane lõppseis

Tõsi, vahepeal üritas mängu pinget tagasi tuua Rocki tagamees Silver Leppik. Esmalt tegi ta vea, seejärel teenis ka tehnilise vea, mis kukutas ta viie veaga pingile. Pingil langes ta aga abitreener Gert Kullamäe pahameeletormi alla.

«Pobisesin midagi omaette, kuid kohtunik võttis seda tema vastu suunatud rünnakuna ning seega saingi tehnilise,» selgitas Leppik. Tartlase õnneks ei suutnud TTÜ mängijad olukorda ära kasutada, tabades neljast vabaviskest vaid ühe.

«Tähtsatel hetkedel vabavisetel eksimist ei vabanda miski, kuid see ei olnud põhjus, miks me tänase kohtumise kaotasime,» rääkis Casey Archibald. «Lubasime vastastel lauas domineerida ning alati, kui me tegime pallikaotuse, siis sellele järgnes kiire vastaste korv.»

«Igas kohtumises alistasid nad meid keskeltläbi kümne silmaga ning seega võib öelda, et oli õiglane seeria lõppseis,» lisas Archibald. «Alati tahaks ju süüdistada kohtunikke või kedagi teist asjaga seotut, kuid Rock võitis need kohtumised küllaltki kindlalt.»

Kerde üritas mängu muutust tuua ootamatute vahetustega, korraga sattusid platsile tavaliselt enamiku ajast pinki nühkivad Mooses Kaja, Raido Roos ja Erik Keedus. Väheste kogemustega mehed ei andnud küll mängu täitsa käest, kuid ei suutnud ka vahet vähendada.

«Poisid võitlesid lauas hästi ja saime palju kordusviskeid, kuid ei tabanud,» nentis Kerde. «Nende vahetustega mõtlesin juba tulevikule – meil on tänavu veel mänge.» Juba teisipäeval alustavad TTÜ ja Tarvas kahe võiduni peetavat pronksiseeriat.

Tunnevad teineteist hästi

Päev hiljem algab Rocki ja Kalevi vaheline suur finaalseeria. «Kalevil on rohkem jõudu, Rock ületab neid aga mängutarkusega,» leidis Kerde.

Visnapuu arvates lähevad mõlemad meistritiitli nõudlejad nelja võiduni peetavasse finaali võrdses seisus – ta ei usu, et Kalevlaste kerge jalutuskäik Tarva vastu või Rocki enda tihedamad mängud TTÜga seaks nad erinevatele lähtepositsioonidele. «Mõlemad meeskonnad tunnevad selleks teineteist liiga hästi,» märkis ta.

Eile ei mänginud Rocki poolel käevigastust raviv tagamees Rain Veideman. Visnapuu sõnul elab meeskond siiski lootuses, et nädala pärast on ta taas rivis. «Täna oli tagameestest puudus,» tõdes ta.

Rocki pink on niigi lühike, Veidemani puududes tuldi mängule vaid üheksa mehega, neist Rain Raadikul pole platsile pääsemiseks erilisi lootusi. Ja kui eile teenisid Leppik ja Marek Doronin viimasel veerandajal viis viga, jäid Visnapuu valikuvõimalused väga kasinaks. 

KORVPALL

Eesti meistrivõistluste poolfinaal

Tartu Rock – TTÜ/Kalev 75:66

Rock: Sokk 17, Doronin 17, Tsintsadze 12+6 rs, Allingu 10, Paade 8, Eziukwu 7+7 lp, Leppik 4.
TTÜ: Osby 21+15 lp, Archibald 10, Makke 8, Kriisa 6+6 rs, Keedus 5, Kaja 5, Pärn 4, Klementsov 4, Pilk 3.

Rock võitis poolfinaalseeria 3:0
Kalev/Cramo ja Rocki vaheline finaalseeria algab 4. mail Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles