Ferrari valu ja valu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel pidi tagasi boksidesse jõudmiseks lunima küüti Sauberilt.
Sebastian Vettel pidi tagasi boksidesse jõudmiseks lunima küüti Sauberilt. Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP

Malaisia GP võit kuulus Lewis Hamiltoni edestanud Max Verstappenile. Viimaselt kohalt startinud Sebastian Vetteli sõit lõppes avariiga, aga seda sakslase MM-lootusi arvestades õnneks alles pärast ruudulipu langemist.

Veel reedel näis Malaisia GP nädalavahetus Ferrarile lootusrikas: nemad olid tipus, Mercedesed selgelt aeglasemad. Kõik hakkas kiiva kiskuma laupäeval: kuigi Valtteri Bottas jätkas esikümne keskel virelemist, sai Lewis Hamilton oma hõbenoole liikuma ja sõitis välja kvalifikatsiooni kiireima aja. Vettel langes aga mootoriprobleemide küüsi ja langes stardirivi lõppu. Ferrarile pakkus veidi lohutust teist aega näidanud Räikkönen, kuid teel stardijoonele hakkas tõrkuma tema Ferrari turbo ja soomlane pidi katkestama juba enne lähte saamist.

Vettel üritas päästa, mis päästa annab. Viimaselt kohalt kerkis ta lõpuks neljandaks ja appi tuli ka laupäeval 20. sünnipäeva tähistanud Max Verstappen, kes kauni manöövriga võistluse algul Hamiltonist möödus ja enam tagasi ei vaadanud. Sellega möödasõidud tipus aga ka piirdusid: Daniel Ricciardo ei jõudnud Hamiltonile kannule, kuid tõrjus edukalt ka Vetteli rünnakuid ja seega pidi sakslane leppima kuuepunktilise kaotusega oma suurimale MM-rivaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles