Jalgpallimaailma naljaninal diagnoositi raske haigus

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Eboue.
Emmanuel Eboue. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS

Pikaaegsel Londoni Arsenali jalgpalliklubi ja Elevandiluuranniku rahvuskoondise kaitsemängijal Emmanuel Ebouel diagnoositi HIV. 34-aastase Eboue nakatumisest teatas sotsiaalmeediast mängija agent Tekin Birinci. 

Elevandiluuranniklane mängis Londoni suurklubis seitse (2004-2011) hooaega. 2006. aastal pääses Arsenal Meistrite liiga finaali, kus tunnistati Barcelona 2:1 paremust. Paremkaitses tegutsenud Eboue mängis kaasa kogu kohtumise. 2011. aastal sõlmis Eboue lepingu Istanbuli Galatasarayga. Türgis jäi tema saldoks kolm meistritiitlit, üks karikavõit ja kaks superkarika triumfi.

Rahvuskoondise särgis on Eboue väljakule jooksnud 79 mängus ning löönud kolm väravat. Hea huumorisoonega mängija kogus tuntust 2010. aasta maailmameistrivõistlustel, kui alagrupiturniiril läksid vastamisi Elevandiluurannik ja Põhja-Korea. Mänguseisaku ajal kuulas Eboue vastasmeeskonna treeneri ja mängija omavahelist (tõenäoliselt korea keeles peetud) vestlust pealt ning väljendas arusaamist peanoogutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles