Eesti paarissõitjad parandasid MMil isiklikku rekordit 20 punktiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedali võitsid maailmarekordi püstitanud Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy.
Kuldmedali võitsid maailmarekordi püstitanud Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy. Foto: SCANPIX

Eesti paarissõitjad Natalja Zabijako ja Sergei Kulbatš tegid Moskvas jätkuvatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel korraliku vabakava ja parandasid kahe kava kokkuvõttes isiklikku rekordit 20 punktiga ja said 16. koha.

Mullu suvel koostööd alustanud ja alles kolmanda võistluse teinud 16-aastane Zabijako ja tema ukrainlasest paariline, 18-aastane Kulbatš teenisid vabakava eest 82,21 punkti, nende senine parim oli EMil saadud 71,46 punkti.

Kahe kava kokkuvõttes kogusid nad 126,56 punkti, varasem rekord oli 20 võrra nõrgem – 106,47.

«Oleme väga rahul,» kinnitas Zabijako Postimehele. «Tulid ka väikesed vead, aga ei midagi hullu.»

Lühikava järel 16. kohal olnud ehk viimase paarina vabakava esitama pääsenud Zabijako ja Kulbatš saidki lõpuks 16. koha.

Oma kolmanda MM-kulla võitsid Saksamaad esindavad Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy, kes parandasid nii vabakava kui üldsumma seniseid maailma tippmarke. Vabakava eest teenisid nad kohtunikelt 144,87 punkti ning kogusid kahe kava kokkuvõttes maailmarekordit tähistavad 217,85 punkti.

Hõbemedalid teenisid 210,73 punktiga alles mullu kevadel koostööd alustanud Tatjana Volosožar ja Maksim Trankov, lühikava järel liidrikohal olnud tiitlikaitsjad Qing Pang ja Jian Tong kogusid 204,12 punkti ning pidid leppima pronksiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles