Häbiga lahkunud peatreener kaebab Inglismaa jalgpalliliidu kohtusse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce.
Sam Allardyce. Foto: Tony O'Brien/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneriametis vaid 67 päeva ja ühe mängu vastu pidanud Sam Allardyce kavatseb Inglismaa jalgpalliliidu kohtusse kaevata, kuna talle ei meeldinud, millise pildi alaliit temast vallandamise järel maalis.

Allardyce sai ametist priiks, kui aasta eest ilmus Daily Telegraphi artikkel pealkirjaga «Inglismaa peatreener müügiks». Selgus, et ärimeestena esinenud reporteritel õnnestus panna Allardyce rääkima sellest, kuidas minna mööda reeglitest, mis keelavad mängija õiguste kuulumise kolmandale omanikule. Vähem kui ööpäev pärast artikli ilmumist otsustas jalgpalliliit, et Allardyce ei saa koondise peatreenerina jätkata.

Allardyce pole rahul sellega, kuidas alaliidu tegevjuht Martin Glenn ja juhatuse esimees Greg Clarke tema vallandamist meedias kommenteerisid. «Häda oli selles, et kuna ta õpetas inimesi reeglitest mööda hiilima, tekkis meil tunne, et järgmise paari aasta jooksul hõõrutaks seda meile igas võimalikus olukorras nina alla. Peame olema reeglite järgimises järjepidevad ja sellises olukorras olnuks meil raske seda teha,» sõnas Glenn mullu oktoobris BBC-le antud intervjuus.

Inglismaa jalgpalliliidus on keerulised ajad, sest hiljuti pidid nad vallandama ka Inglismaa naiste koondise peatreeneri Mark Sampsoni. Ehkki Sampson viis inglannad sel suvel peetud EM-finaalturniiril poolfinaali, tulid juba enne turniiri päevavalgele süüdistused, nagu oleks ta kohelnud mängijaid rassistlikult. Sampson vallandati, kuna pärast turniiri lõppu tuli päevavalgele, et tal oli Bristoli noorteakadeemias töötamise päevil mitme juhendatava mängijaga «sobimatu suhe».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles