Traagilise saatusega Soome suusalegendi poeg tegi suure sammu tippspordi suunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wiljami Myllylä.
Wiljami Myllylä. Foto: Wiljami Myllylä / Instagram

Soome suusalegendi Mika Myllylä 16-aastane poeg Wiljami debüteeris Soome jäähoki Mestis-liigas ehk esiliigas. Tegu oli Kokkola Hermese meeskonda kuuluva Wiljami esimese mänguga meeste võistkonnas.

Paremääre kohal tegutsev Myllylä kuulus kolmandasse ründekolmikusse, kui Hermes läks kolmandas mänguvoorus vastamisi Rovaniemiga. Myllyläle jagus mänguaega kümmekond minutit, Hermes kaotas 2:6. A-klassis on noor Myllylä aga ennast juba tõestanud, ta kuulub kuni 17-aastaste noormeeste koondisesse ning on sel aastal kogunud oma vanuseklassi üheksas liigamängus viie värava ja viie söödu eest kümme punkti.

Wiljami Myllylä isa Mika võitis 1998. aastal Naganos olümpiakulla ja ühtekokku olümpiamängudelt veel viis medalit. MMidelt võitis ta üheksa medalit, kuid jäi 2001. aastal kodusel Lahti MMil ühes mitme teise kaasmaalasega vahele, sest oli tarvitanud dopingut.

Pärast kaheaastase võistluskeelu kandmist üritas Myllylä suusaradadele naasta, kuid ebaõnnestunult. Järgnesid alkoholiprobleemid, kuni 2011. aasta juulis leiti vaid 41-aastane Myllylä oma kodust surnuna. Uurimine näitas, et tegu oli tõenäoliselt õnnetusjuhtumiga.

Tänään hieno päivä #debyytti

A post shared by Wiljami Myllylä (@wiljamimyllyla) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles