Blogi ja galerii: pöörasest meistriliiga avamängust väljus lisaaja järel võitjana Kalev

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli meistriliiga algas eelmise aasta finalistide BC Kalev/Cramo ja Rapla meeskonna kohtumisega: Kalevi spordihallis toimunud matši võitis lisaaja järel Kalev 78:76.

Kolmele põhimängijale (Janari Jõesaar, Kristjan Kangur, Cedric Simmons) puhkust andnud Kalev domineeris esimest poolaega ning võitis selle kaheksa punktiga, 37:29. Külalismeeskond rabeles keerulisest seisust välja ning suutis kohtumise lisaajale viia, 68:68. Lõpusekundite heitluses luhtas Rapla võimaluse mäng teisele lisaajale viia, kui meeskonna kapten Indrek Kajupank realiseeris kolmest vabaviskest kaks. Järelejäänud ajaga kalevlased eduseisu maha ei mänginud.

Võitjate resultatiivsem oli Branko Mirkovic 23 punktiga ja viie resultatiivse sööduga, Thomas van der Mars lisas 15 silma ja noppis üheksa lauapalli, Bojan Subotici arvele kogunes 14 punkti ja kaheksa lauapalli. Raplal viskasid 21 punkti leegionärid Devonte Upson ja Nolan Cressler. Maris Ziedinsi kontosse laekus 13 lauapalli.

ENNE KOHTUMIST:

Hooaja eel alistas Kalev kontrollmängus Rapla meeskonna 79:50.

Rapla meeskond on suve jooksul palju muutunud, vanadest olijatest jätkavad Indrek Kajupank, Kristjan Voolaid, Sven Kaldre, Marek Ruut ja Gregor Ilves. Lisandunud on endine Tartu Ülikooli mängija Gert Dorbek, välismängijad Nolan Cressler, Devonte Upson ja Maris Ziedins. 

Raplaga hõbemedali võitnud Thomas Van der Mars mängib nüüd Kalev/Cramo ridades, pealinna klubi täiendavad ka vanameister Kristjan Kangur, Janari Jõesaar, Martynas Mažeika ja Bojan Subotić. Seejuures lõpetab Kangur kaheksa-aastase pausi: nimelt pallis eestlane viimati kodumaa liigas 2009. aastal. 

Kalev/Cramo alustas hooaega juba Meistrite liiga kohtumistega, kui teises kvalifikatsiooniringis kaotati eelmisel nädalal kahe mängu kokkuvõttes Szekesfehervari Albale. Seejärel andis Varrak palluritele puhkust ning enne kohtumist Raplaga tehti täiendavaid jõutreeninguid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles