Medalimees Kuslap pääses tupikust: kepi otsas porgandi tagaajamise tunne oli

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kuslap on raskused hiilgaval moel seljatanud ja võib täie õigusega naeratada.
Kaur Kuslap on raskused hiilgaval moel seljatanud ja võib täie õigusega naeratada. Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Napilt tunni aja eest MMilt üllatuspronks – nii kummaliselt kui see kümnekordsete medalimeeste kohta ka ei kõla – kaela saadud, ütles neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo: «Kõige rohkem on hea meel noore Kuslapi üle. Ta tõestas lõplikult kõigile, aga eelkõige iseendale, et tegi vaheaastat võttes õigesti ja on täielikult valmis suures mängus kaasa lööma.»

Kaur Kuslap oli ses kvartetis tõesti täiesti erilises seisus. Kui kõigil ülejäänutel tiksub juba neljas aastakümme, siis «noor Kuslap» on kõigest 27. Kui teistel on kokku 32 tiitlivõistluste medalit, siis talle oli nüüdne alles esimene.

Ütlemata kallis pronks võidetud, jäi Kuslap esimese hooga vaoshoituks ja üsna napisõnaliseks. Mõni päev triumfist möödas, ütleb ta: «Olen kõrvalt näinud, kuidas teinekord öeldakse emotsioonide keerises ehk midagi mõtlematut. Panin endale siis teadliku piduri peale.»

Nüüd on pidur maas ja Kuslap räägib vabanenult, kui käänuline oli tee tolle eluliselt olulise metallitükini tegelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles