Eesti jõutõstjate ja rammumeeste tüli põhjus: dopingukontroll

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Leesmann
Kaido Leesmann Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti jõutõsteliit määrab enda võistluskalendrisse mittekuuluvatel võistlustel osalejatele ranged karistused.

Alaliit on vedanud väga selge piiri, kust üle ei minda – keelatud ainetega halastamatult võitlevad jõutõstjad ei pea õigeks võrrelda võimeid rammumeestega, keda dopingukütid üldjuhul ei kimbuta, kirjutab Õhtuleht.

Jõutõsteliidu president Kaido Leesmann ei saa küll kellelegi konkreetselt näpuga näidata, sest otseseid tõendeid pole, kuid teab, et rammumeestel sisuliselt puudub dopingukontroll ning usub, et nende toidulaual pole vaid kartul ja mannapuder.

«Me ei saa aktsepteerida võistlust, kus osaleb meil võistluskeelu all olevaid sportlasi,» selgitas Leesmann, viidates ilmselt Meelis Pungitsale, kellele määrati 2009. aastal heakskiiduta mõõduvõtul osalemise eest kaheaastane võistluskeeld.

Eesti nimekaim jõumees Andrus Murumets möönis, et rammumeeste dopingusõel on jõutõstjatest oluliselt hõredam, kuid tema sõnul ei saa sellest automaatselt mingeid järeldusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles