Endine tippmängija: minu ajal oli naiste tennis parem ja huvitavam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arantxa Sanchez-Vicario 2003. aastal.
Arantxa Sanchez-Vicario 2003. aastal. Foto: Wikipedia

Suure slämmi turniiride neljakordne võitja, hispaanlanna Arantxa Sanchez-Vicario ütles kodumaa ajalehele El Pais antud intervjuus, et tema ajal oli naiste tennisetipus pingelisem ja kõrgetasemelisem heitlus, vahendab bestpress.ee.

«1990. aastatel oli kaheksa kuni kümme mängijat, kelle vahel toimus ülipingeline heitlus. Ääretult raske oli saada maailma esireketiks või võita üks-kaks suure slämmi turniiri. Praegu on kõik palju lahtisem. Sa võid saada maailma esireketiks ühtki suurturniiri võitmata. Võimsust on naiste mängus rohkem, aga mitmekülgsust vähem,» leidis Sanchez-Vicario.

Samuti arvas hispaanlanna, et tema ajal teadis üldsus tuntud mängijate nimesid paremini. «Küsige inimeste käest, nad teavad ehk õdesid Williamseid või Kim Clijstersit ja Justine Henini, kuid ärge küsige neilt, kes on maailma number üks,» viitas Sanchez-Vicario sellele, et Caroline Wozniackit teatakse vähe.

Huvitavama mängu osas pidas Sanchez-Vicario silmas, et 1990. aastatel tuli stiili rohkem kohandada. «Selleks, et tipus läbi lüüa, pidid harjuma erinevate mängijatega. Praegu piisab tippu murdmiseks vaid sellest, kui oled teistest võimsam,» leidis hispaanlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles