Video: Läti EM-rallil kukkus alla helikopter, üks inimene hukkus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liepaja ERC-rallil kukkus alla helikopter.
Liepaja ERC-rallil kukkus alla helikopter. Foto: Ekraanitõmmis Facebooki videost

Liepajas peetud ERC-sarja ehk EM-ralli ajal juhtus traagiline õnnetus, kui vahetult pärast õhkutõusu kukkus alla helikopter. Hukkus üks inimene, viga sai veel kolm, vahendab portaal Go4speed.lv.

Priekule lähedal toimunud õnnetus leidis aset 11. kiiruskatse stardipaigas. Pealtnägijate sõnul võis tragöödia põhjustada see, et õhkutõusu üritanud kopter riivas elektriliine.

Kohaliku kiirabi pressiesindaja Ilze Bukša lausus Läti Delfile, et õnnetuses hukkus üks inimene. «Veel kaks inimest viidi teadvusetuna haiglasse, vigastada sai kolmaski,» sõnas Bukša.

Kui esialgu levis info, et tegu oli telemeeste kopteriga, siis rallit korraldava RA Eventsi juht Jānis Unbedahts kinnitas uudisteagentuurile LETA, et kopter sõidutas hoopis pealtvaatajaid. 11. kiiruskatse jäeti õnnetuse tõttu ära, kuid kaks allesjäänud katset siiski toimusid ning ralli võitjateks krooniti venelased Nikolai Grjazin ja Jaroslav Fjodorov. Teisena lõpetasid Läti lipu all sõitnud soomlased Kalle Rovanperä ja Janne Halttunen ning kolmandana poolakad Lukasz Habaj ja Daniel Dymurski. Ühtegi Eesti rallipaari Liepajas stardis ei olnud.

Politsei esialgsel teatel sai õnnetuses surma kopteri piloot, kuid hiljem lükati see info ümber ning kinnitati, et hukkunu oli poolakas Pawel Jagniatkowski. Kopter Robinson R44 kuulus ettevõttele «Baltijas Helikopters» ja võis pardale võtta neli inimest. Ettevõtte internetikülje põhjal pakuti Liepaja ralli ajal pealtvaatajatele lõbusõiduvõimalust, mis kinnitab ralli korraldaja Jānis Unbedahtsi varasemaid sõnu. Firma asutati 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles