Blogi ja galerii: Island jõudis MM-finaalturniirile, Walesi lootused purunesid

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgusid kaks jalgpalliriiki, kes mängivad järgmisel aastal toimuvatel maailmameistrivõistel. Nendeks on kõigi aegade väikseim MMil osaleja Island ja Serbia.

D-alagrupist teenis otsepääsme finaalturniirile Serbia. Kuna iirlased võitsid võõral väljakul Walesi 1:0, vajasid serblased kodus Gruusia vastu kolme punkti. Balkanimaa saavutas oma eesmärgi ning alistas nad 1:0. Arvulises vähemuses lõpetanud Moldova kaotas Austriale 0:1. Play-off-ringi pääses alagrupi teisena lõpetanud Iirimaa.

G-alagrupis olid kaks paremat selgunud enne tänaseid mänge. MM-pilet kuulub Hispaaniale, play-off-koht Itaaliale. Favoriidid teenisid võidud ka viimases voorus: hispaanlased alistasid Iisraeli 1:0, itaallased sama skooriga Albaania.

I-alagrupis polnud Islandil probleeme Kosovo üle mängimisega. 2:0 võit kindlustas saareriigile koha finaalturniiril. Üliolulise võidu teenis Horvaatia, kes sai võõral väljakul 2:0 jagu Ukrainast ning jätkab valiksarja play-off-faasis.

D-alagrupp:

Moldova – Austria 0:1

Serbia – Gruusia 1:0

Wales – Iirimaa 0:1

Tabeliseis: Serbia 21, Iirimaa 19, Wales 17, Austria 15, Gruusia 5, Moldova 2.

G-alagrupp:

Albaania – Itaalia 0:1

Makedoonia – Liechtenstein 4:0

Iisrael – Hispaania 0:1

Tabeliseis: Hispaania 28, Itaalia 23, Albaania 13, Iisrael 12, Makedoonia 11, Liechtenstein 0.

I-alagrupp:

Soome – Türgi 2:2

Island – Kosovo 2:0

Ukraina – Horvaatia 0:2

Tabeliseis: Island 22, Horvaatia 20, Ukraina 17, Türgi 15, Soome 9, Kosovo 1.

Tagasi üles