Video: vaata, kuidas rekordi teinud Island MMile pääsemist tähistas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandlased viikingite sõjahüüdu tegemas
Islandlased viikingite sõjahüüdu tegemas Foto: Brynjar Gunnasrson/AP

Islandi jalgpallikoondis pääses esimest korda väikeriigi ajaloos MM-finaalturniirile. Seejuures sai saareriigist ka kõigi aegade väikseim (335 000 elanikku – toim) MMil osaleja.

Veel 2014.aastal eduka hambaarstina leiba teeninud, kuid hiljuti Islandi peatreeneriks saanud Heimir Hallgrimsson oli sõnatu. «See on väga imelik. Ma ei teagi, kuidas eluga edasi minna. Pelé, Maradona, Aron Einar Gunnarsson – ühes potis. MMil,» võrdles ta Islandi koondise kaptenit jalgpallimaailma suurlegendidega.

Gunnarson rääkis kodumaa portaalile MBL, et temas pulbitsevaid emotsioone on raske kirjeldada. «See on meie suurim saavutus ja võime meeskonna üle väga uhked olla. Seda ei juhtu iga päev,» rääkis ta pärast 2:0 võidumängu Kosovoga. Island võitis alagrupi 22 punktiga.

 «Me ei mänginud täna hästi, aga keda see huvitab? Me jõudsime MM-finaalturniirile! Tänan lisaks koondisele kõiki meie abilisi, neid, kes staadionile tulid, meie ajakirjanikke ning kõiki fänne. Ma ei unusta seda päeva mitte kunagi!» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles