Anti Saarepuu suusaliidu negatiivsest otsusest: on küllaga võistlusi, kus saame jätkuvalt osaleda

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja treener Anti Saarepuu avaldab lootust, et olümpiale sõitjad valitakse lõpuks ikkagi sportliku printsiibi põhjal.
Team Haanja treener Anti Saarepuu avaldab lootust, et olümpiale sõitjad valitakse lõpuks ikkagi sportliku printsiibi põhjal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Suusaliidu ja Team Haanja vahelisel tülil ei näi lõppu niipea tulevat. Tänase seisuga Anti Saarepuu hoolealused MK-etappidel osaleda ei saa, sest alaliidu poolt nõutud lepingule nad oma allkirju lisanud pole.

«Olin teadlik, et kui 8. oktoobriks lepingul allkirju pole, võib suusaliit sellise otsuse teha,» sõnas Saarepuu täna hommikul Postimehele. «Meie plaane see siiski ei muuda - teeme trenni täpselt samamoodi edasi ja üritame tulemustega tõestada, et väärime kohta olümpial.» 

Saarepuu sõnul leidub küllaga FIS-i madalama kategooria võistlusi, kus Team Haanja liikmed tohivad ka edaspidi võistelda. Näiteks hooaega alustatakse novembri keskel traditsiooniliselt Olose esimese lume võistlusel, kus suusaliidul puudub võimalus kellelegi kätt ette panna.

Team Haanjat esindab tülis suusaliiduga juba viimased poolteist kuud vandeadvokaat Erki Kergandberg.

«Mina ega sportlased pole selle aja jooksul enam alaliiduga suhelnud. Me pole juriidilistes küsimustes lihtsalt piisavalt pädevad, las see töö jääb advokaadile,» lisas Saarepuu.

Hetkeseisuga pääseks Pyeongchangi olümpiale kolm Eesti mees- ja kaks naissuusatajat. Täpseid kriteeriume, mille põhjal Lõuna-Koreasse sõitjad välja selgitatakse, pole suusaliit veel nimetanud, ent Saarepuu loodab, et valikut tehes lähtutakse ikkagi sportlikust printsiibist.

«Seda on igal momendil näha, kuidas suusaliit üritab tippsporti lõhkuda. Loodetavasti näeb ka ajakirjandus eelolevate võistlustega, milliseid Eesti suusatajaid oleks mõtet olümpiale lasta,» ütles endine tippsprinter lõpetuseks.

Kes kuuluvad Team Haanjasse? Suusatajad Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Raido Ränkel, Andreas Veerpalu, Anette Veerpalu, Kaarel Kasper Kõrge, Karel Tammjärv ja Karl Erik Rabakukk. Treenerid Anti Saarepuu ja Andrus Veerpalu ning füsioterapeut Kaire Leibak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles