Vanameister päästis Austraalia ja lõpetas Süüria muinasjutu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cahilli koondisekarjääri 50. värav võib osutuda üheks olulisemaks.
Tim Cahilli koondisekarjääri 50. värav võib osutuda üheks olulisemaks. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Austraalia jalgpallikoondis alistas MM-valiksarja Aasia tsooni otsustavas play-off-kohtumises Süüria lisaajal 2:1 ning peab finaalturniirile pääsemiseks jagu saama veel ühest vastasest, kelleks on Honduras.

Soosik Austraalia oli Sydneys Süüria vastu tõsises hädas. Pärast kodust 1:1 viiki esmakordsest MM-pääsmest unistanud süürlased asusid võõrsil juba 6. minutil juhtima. Vaid seitse minutit hiljem Tim Cahill viigistas, kuid normaalajal Austraalia võiduväravat lüüa ei suutnnud.

Süüriale sai saatuslikuks punane kaart kohe lisaaja alguses. 109. minutil viis Cahill Austraalia juhtima ning ehkki vahetult enne lõpuvilet tabas Süüria veel ka posti, osutus see päästvaks võiduväravaks.

Tähelepanuväärne, et päästeingliks kerkinud 37aastane Cahill kaalus veel mõne aja eest koondisekarjääri lõpetamist, kuid Ange Postecoglou peatreeneriks määramine sundis ta meelt muutma. Tänane võidutabamus oli endisele Evertoni poolkaitsjale rahvuskoondises 50. värav.

Et tagada pilet järgmisel suvel Venemaal toimuvale MM-finaalturniirile, tuleb Austraalias veel ühes kaheosalises duellis jagu saada Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere tsooni neljandast meeskonnast, kelleks osutus dramaatilise viimase vooru tulemusel Honduras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles