Avo Keel: Saaremaa uusrikkad on minu jaoks suurim mõistatus

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna peatreeneer Avo Keel.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna peatreeneer Avo Keel. Foto: Ardi Truija

Eelmisel hooajal nii Eesti meistritiitli kui Balti liiga võidukarikata jäänud Pärnu Võrkpalliklubi on alustanud uut hooaega muljetavaldavalt. Kindlad võidud lähikonkurentide üle on tulnud üllatusena isegi meeskonna kogenud peatreenerile Avo Keelele (55).

Pärnu juhib Balti liigat täiseduga, olles loovutanud Rakvere, Tartu, Riia Tehnikaülikooli ja Jelgava vastu kokku vaid ühe geimi. «Oleme saanud tänavu tõesti väga hästi paigalt minema,» ütleb Keel. «Kõik need vastased olid ju liiga ülemisest poolest.»

Mis on olnud Keele enda hinnangul meeskonna edu alus? «Esiteks, Markkus (Keel) on hetkel sellises eas – vanus 17-23 -, kus sügisel vaatad mängijat ja ütled «ahah» ja kui kevadel uuesti vaatad, siis ütled juba «ohoo». Sellises eas võikski areng väga kiire olema. Eelmise hooaja hakul paljud kõhklesid, kas Markkus tuleb liidrirolliga toime, aga ta on juba tõestanud, et tuleb küll,» tunnustab juhendaja oma 22-aastast poega, kes dirigeerib sidemängijana meeskonna rünnakuid.

«Teiseks,» jätkab Keel, «seekord võib vist küll öelda, et meil on diagonaalründaja valikuga vedanud. (Edvinas) Vaškelisele hakkab kõik hästi külge nii jõusaalis kui pallitrennis. Siia tulles ei teadnud ta rebimisest ega rinnalevõtust suurt midagi. Ja esimeses pallitrennis astus ta tagaliinist rünnates viiest korrast kolmel joonele ning ei osanud blokkigi hüpata. Aga ta on kiiresti kõik puudujäägid likvideerinud. Ma usun, et teda saab veidi veelgi paremaks vormida.» Juhendaja kiidab teisigi uusi põhimehi eesotsas Rakverest saabunud nurgaründaja Kevin Saare ja libero rollis Edgar Järvekülje koha üle võtnud Silver Maariga.

Kas Keel nõustub hooaja alguse põhjal ütlema, et tänavused favoriidid on Balti liigas Pärnu ja vastloodud Saaremaa Võrkpalliklubi? «Hooaeg on veel väga noor ja ma ei julge nii vara midagi öelda. Uusrikkad on minu jaoks suurim mõistatus,» tögab Keel saarlasi. «Kui nende neljas leegionär, see kahe ja poole meetri pikkune tempomees (slovakk Matej Hukel) ka terveks saab, on tegu ikka ülikõva meeskonnaga. Vähemalt komplekteeritavuse poolest,» lisab Keel, jätmata siiski täpsustamata, miks Saaremaa klubi tema jaoks suurim mõistatus on.

Saaremaa ja Pärnu kohtuvad esmakordselt omavahel 1. novembril. Enne seda tuleb Keele hoolealustel pidada aga kaks Balti liiga kohtumist leedukatega ja karikamäng Tartu Bigbankiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles