Video: USA jäi jalgpalli MMilt eemale fantoomvärava abil

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panama mängijad viigiväravat tähistamas.
Panama mängijad viigiväravat tähistamas. Foto: STRINGER/REUTERS

Jalgpalli MM-valiksarja Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere saarte ehk CONCACAFi tsoonis võitis Panama 2:1 Costa Ricat ning USA kaotas 1:2 Trinidad ja Tobagole, mis tähendas, et MMile sõidab Panama ning USA jääb koju. Kuigi kurioosne on juba ainuüksi USA eemalejäämine finaalturniirilt, lisab sellele vürtsi juurde Panama fantoomvärav.

Jutt käib Panama 1:1 viigiväravast Costa Ricaga, mis kanti Gabriel Torrese nimele. Tegelikult pall kordagi väravajoont ei ületanud. Tõe huvides tasub muidugi tähele panna, et kohtunik oleks pidanud antud olukorrast määrama Panama kasuks penalti, sest Torresele tehti selles olukorras ilmselge viga.

Antud juhtumi saab liigitada samasse kategooriasse Prantsusmaa ja Iirimaa 2009. aasta MM-valikturniiri play-off-kohtumisega. Mäletatavasti tegi siis Prantsusmaa MMile viinud väravale eeltöö Thierry Henry, kes kasutas palli omaksvõtul kätt. Iirimaa andis toona asjale sisse ametliku käigu ning lõpuks pidi FIFA neile maksma 5 miljonit eurot valuraha.

Video fantoomväravast:

Tulemused:

  • Honduras - Mehhiko 3:2 (34. Elis, 54. Ochoa ov, 60. Quioto - 17. Peralta, 39. Vela)
  • Panama - Costa Rica 2:1 (53. G. Torres, 88. R. Torres - 36. Venegas)
  • Trinidad ja Tobago - USA 2:1 (17. Winchester, 37. Jones - 47. Pulisic)

Lõplik tabeliseis:

  1. Mehhiko 21 punkti
  2. Costa Rica 16 p
  3. Panama 13 p
  4. Honduras 13 p*
  5. USA 12 p
  6. Trinidad ja Tobago 6 p

* Panama edestas Hondurast tänu paremale üldisele väravate vahele (9:10 vs 13:19)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles