Prantsusmaa jalgpallis on kehtestatud rassikvoodid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa jalgpallikoondis.
Prantsusmaa jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise peatreener Laurent Blanc lükkas ümber süüdistused, mille kohasel on Prantsusmaa Jalgpalli Liit kehtestanud rassikvoodid, et vähendada mustanahaliste ja Araabia päritolu mängijate arvu koondistes.

Mediapart kirjutas oma veebiküljel, et Blanc ja Prantsusmaa Jalgpalli Liit tegid vastava kokkuleppe, kuna Prantsusmaa erinevates koondistes on liiga vähe valgenahalisi mängijaid. Salajase leppe kohaselt ei tohi väidetavalt Prantsusmaa jalgpalliakadeemiates Aafrika ja Araabia päritolu mängijate osakaal olla üle 30%, kirjutab ESPN.

Blanc on siiski kõik süüdistused tagasi lükanud ning tema sõnul on tegemist väljamõeldisega. «See häirib mind väga, kuna selline asi on vastuolus minu põhimõtetega,» sõnas Blanc. «Tegemist on valesüüdistusega.»

Samas teatas Prantsusmaa spordiminister Chantal Jouanno, et spordis ei ole kohta diskrimineerimisele ning ta jälgib asjade edasist kulgu tähelepanelikult.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles