Euroliiga soosikud lapivad suvel tekkinud auke

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serblased Miloš Teodosic (vasakul) ja Bogdan Bogdanovic pidasid Euroliigas maha mitu tulist duelli. Uut hooaega alustavad mõlemad aga juba NBA-s.
Serblased Miloš Teodosic (vasakul) ja Bogdan Bogdanovic pidasid Euroliigas maha mitu tulist duelli. Uut hooaega alustavad mõlemad aga juba NBA-s. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Korvpalli Euroliiga hooaeg sai eile õhtul stardipaugu. Järgnevad kaheksa kuud annavad vastuse küsimustele, kas ja kui palju mõjutab jätkuv tüli FIBAga nii klubide kui koondiste tegemisi ja mõistagi, kes kroonitakse Belgradis tšempioniks.

Olgugi et FIBA otsustas veidi muuta MM-valikturniiri kalendrit, pole konflikt Euroliigaga lõppenud. Piisab vaid ühest näitest: Kreeka kohtub 24. novembril Suurbritanniaga, ent samal päeval on Euroliiga kavas Ateena Panathinaikose kohtumine Madridi Realiga, päev varem mängib Pireuse Olympiakos Milanos. Äsjasel EMil kuulus Kreeka koosseisu kümme mängijat kahest sealsest superklubist…

Väljaku serval toimub üht-teist veel. Suvel läksid liikvele sahinad, mis viitavad, et vaid «kutsetega peo» kuulsusega Euroliiga võib muutuda avatumaks. Väidetavalt tahetakse juba hooajast 2018/19 anda üks koht ka Eurocupi finalistile (võitjal on see pääse varasemast olemas), samuti kaasata Prantsusmaa meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles