Video: kõigi aegade edukaim olümpiasportlane avaldas šokeeriva tõe (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

28-kordsest olümpiamedalistist Michael Phelpsist väldati dokumentaalfilmi «Angst» jaoks klipp, kus ujuja kirjeldab oma vihahoogusid ja võitlust depressiooniga. 

«Ühel hetkel jõudsin sinnani, et ma ei tahtnud enam elada. See oli väga õudne. Mõtlesin endalt elu võtmisele. Mäletan, et istusin neli-viis päeva toas ning ei tahtnud elada,» meenutas Phelps.

Phelps lõpetas karjääri pärast Londoni olümpiamänge, kuid naasis kaks aastat hiljem. Phelpsi sõnul oli üheks naasmise põhjuseks kasvav kehakaal – medaleid võites kaalus ta 85 kilo, pidutsedes kerkis number 102ni. Ameeriklane jättis seljataha nii alkoholi kui uimastid, toitus tervislikult ning treenis end taas tippu: Rio olümpial võitis ta veel viis olümpiakulda, sekka ühe hõbemedali. 

Dokumentaalfilmis tunnistas ta, et depressioon võttis temas ühel hetkel võimust ning ta ei teadnud, kes ta on. «Kui miski mind häiris, kui tundsin end vihasena, kurvana või ängistatuna, siis ignoreerisin seda. Hoidsin seda enda sees, et ma ei peaks sellega tegelema, et ma ei peaks sellest rääkima. Ühel hetkel jõudsin oma murdepunkti, kus ma plahvatasin. Ma ei pidanud enam vastu.» 

Dokumentaalfilm vändati õppematerjali eesmärgil ning see jagatakse laiali koolidesse üle kogu Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide.

Angst - Michael Phelps clip (49 seconds) from Scilla Andreen on Vimeo.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles