USA ülikool veendus Eesti korvpalluri oskustes kahe tunniga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Jürgens ja Cedric Simmons.
Carlos Jürgens ja Cedric Simmons. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

193 cm pikkune mängujuht Carlos Jürgens hakkab järgmisest sügisest mängima USA ülikooliliiga kõrgeimas divisjonis Oral Roberts ülikooli meeskonnas. Pikalt eestlase vastu huvi tundnud ülikool veendus noormehe mänguoskustes vaid kahe tunniga.

Oklahomas Tulsa külje all asuva Oral Roberts ülikooli huvi Jürgensi vastu tekkis noore korvpalluri jaoks ootamatult. Ülikool võttis meili teel ühendust Jürgensi vanematega ja soovisid mängijaga põhjalikumalt tutvuda. Jürgensi jaoks sujus kõik plaanipäraselt – eestlane lendas suve keskpaigas ookeani taha treeninglaagrisse, mis polnud Oral Robertsi korraldatud, kuid ülikooli agent käis seal tema oskustega tutvumas.

Agent jälgis Jürgensi tegemisi vaid paar tundi ja seejärel jäi eestlane kõnet ootama. Sama päeva õhtul telefon heliseski. «Nad pakkusid mulle täisstipendiumit ja mina pidin vastama vaid jah või ei,» selgitas Jürgens Postimehele, et langetas otsuse pärast hilisemat külaskäiku. «Mulle tehti selgeks, et see ülikool on täpselt minu jaoks. Olen jube õnnelik, et jäin nendele silma – see on minu jaoks suur samm edasi,» rääkis Jürgens ning lisas, et tema vastu tundsid huvi veel kaks teist ülikooli, kuid konkreetse pakkumise viskas lauale vaid Oral Roberts.

Eelmisel nädalal külastas Eesti tulevikulootus ülikoolilinnakut. «Käisin kohapeal tutvumas õpilaskoduga, kultuuriga, õppimiskeskkonnaga, meeskonnakaaslastega ja kõige muuga,» sõnas Jürgens, kes pole veel otsustanud, mis eriala õppima asub. «Spordikorraldust ja ärindust saab omavahel ühendada, kuid tahan keskenduda siiski korvpallurikarjäärile.»

Seniks loodab Audentese spordigümnaasiumi lõpuklassis õppiv Jürgens käimasoleval hooajal G4S Noorteliiga meeskonna ridades teenida võimalikult palju mänguminuteid Eesti meistriliigas, areneda mänguliselt, teha kõvasti trenni ja saada füüsiliselt tugevamaks, sest just viimasele pannakse USA-s kõvasti rõhku. Möödunud hooajal kogunes Jürgensi arvele tosin mängu ning keskmiselt 10,2 punkti, 3,3 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu.

Jürgensist saab viies eestlane, kes hakkab NCAA-s pallima – praegu mängivad seal Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger ja Taavi Jurkatamm, hiljuti sai Saint Mary’s Gaels ülikooliga kokkuleppele Matthias Tass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles