Postimehe videod: Tänaku stiilinäited Saaremaa rallilt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

M.O.T.T. – Ott Tänak ja harjumuspäratult kaardilugeja rolli täitev Georg Gross on kolme kiiruskatse järel Saaremaa ralli liidrid. Teist kohta hoidev Egon Kaur kaotab koduradadel kihutavale saarlasele 27,7 sekundit.

Aastavanusel Ford Focus RS WRC-l – see on võimsuse poolest grammi võrra lahjem tänavusest MM-sarjas kasutatavast võistlusmasinast – kihutav Tänak oli mõistetavalt kiireim kõigil kolmel reedesel kiiruskatsel. Sportlik pinge võistluses peaaegu puudub. Algul pidanuks Tänak Saaremaal startima aga Ford Fiesta R5-autol, millesarnaseid on võistlustules ohtralt, ja WRC-masin jäänuks Grossi juhtida. Olnuks see parem variant?

«Ma arvan, et autol, millega ta siin sõidab, pole väga vahet. Maailma tipp ja kodustel teedel ikkagi. Äkki oleks see hoopis kõigil tuju kurvaks teinud, et vahe on (ka võrreldavatel masinatel) nii suur,» naerab avapäeva järel kolmandal kohal olev Siim Plangi, et pigem las kohalik publik naudib koduse suurmeistri sõite tippmasinal.

Võitlus teisele ja kolmandale kohale on avapäeva järel ülimalt tasavägine, sest Plangi jääb Kaurist maha vaid 0,2 sekundiga. Endistest Saaremaa ralli võitjatest käis kehvasti Timmu Kõrge käsi, kelle Subarul tekkisid juba avakatsel tehnilised probleemid ja ta pidi teisel kiiruskatsel katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles