Video: Dovizioso alistas lõpuheitluses Marquezi, Rossi kukkus taas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Dovizioso jätkab jahti MM-tiitlile.
Andrea Dovizioso jätkab jahti MM-tiitlile. Foto: Shizuo Kambayashi/AP/Scanpix

Motoringrajasõidu üheksakordse maailmameistri Valentino Rossi jaoks lõppes Motegi rajal peetud Jaapani GP järjekordse kukkumisega. Võidu võttis vihmamärjal rajal peetud haaravas lõpuheitluses Andrea Dovizioso, edestades viimases kurvis temast korraks mööda pääsenud Marc Marquezi lõpujoonel vaid 0,249 sekundiga. Kahe tiitlipretendendi vahe on nüüd vaid 11 punkti.

Marquez läks viimasele ringile liidrina, ent eksis pisut kaheksandas kurvis ja sellest Doviziosole piisas. Viimases kurvis võttis Marquez ette veel meeleheitliku rünnaku, kuid vajus kurvist välja ja targalt tegutsenud Dovizioso pääses temast kohe uuesti mööda, ületades lõpujoone esimesena. Kolmandana lõpetas võidusõitu esialgu juhtinud Danilo Petrucci.

Motegi rajal neljandal vabatreenngul kukkunud Rossi lõpetas kruusal ka tänase võidusõidu, kukkudes üheksandalt kohalt kuuendal ringil. Üle-eelmine etapp Misano ringrajal jäi itaallasel sootuks vahele, sest ta murdis motokrossi sõites jalaluu.

MM-tabelis edestab Marquez kolm etappi enne hooaja lõppu Doviziosot vaid 11 punktiga. Kolmas on Maverick Vinales, kes sai Motegi rajal alles üheksanda koha ja jääb Marquezist maha 41 punktiga. Järgnevad Dani Pedrosa ja viiendana Rossi, kuid neil enam MM-tiitli püüdmiseks reaalset võimalust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles