Blogi: Kontaveit alistas Luksemburgis slovakitari veenvalt ning kiiresti (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on viimasest seitsmest turniirist vaid ühel suutnud avaringist kaugemale murda.
Anett Kontaveit on viimasest seitsmest turniirist vaid ühel suutnud avaringist kaugemale murda. Foto: Wang Peng/imago/Xinhua/Scanpix

Eesti esitennisist Anett Kontaveit alustas täna WTA-turniiri Luksemburgis, kus alistas avaringis slovakitari Jana Cepelova 6:0, 6:2.

Kontaveit domineeris tund ja kaks minutit kestnud matši täielikult. Avaseti võitis ta vaid 27 minutiga, teises setis polnud samuti Cepelovast vastast. Eelkõige tuli naiste tasemevahe välja teistel servidel. Kui Cepelova võitis teisel servil kõigest 25 protsenti punktidest (5/20), siis Kontaveit suutis teisel servil võita 75 protsenti punktidest (12/16).

Kontaveit tegi matšil vaid ühe topeltvea ning seda täitsa matši lõppfaasis, Cepelova tegi topeltvigu kaks. Murdepalle oli eestlannal 16, millest lõi ära kuus, Cepelova teenis kolm murdepalli, millest realiseeris ühe. Mängitud punktidest võitis Kontaveit 59, Cepelova 34.

Ühtlasi lõppes eestlanna kurb seeria, kus ta oli enne tänast mängu viimasel seitsmel jõuproovil võidurõõmu maitsnud vaid korra. Järgmises ringis mängib eestlanna kas britt Heather Watsoni või kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud mängijaga.

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

Mängu eel:

Viimasel seitsmel jõuproovil vaid ühe mängu võitnud Kontaveit püüab ligi kolmekuisest madalseisust väljuda kõvakattega siseturniiril, kus auhinnafondis 250 000 dollarit. 32 osaleja hulgas on WTA edetabelis 35. kohal asuval eestlannal seejuures kolmas asetus. Kõrgemalt on noteeritud endine maailma esireket Angelique Kerber (Saksamaa, WTA 12.) ja Kiki Bertens (Holland, 30.).

Kontaveit on seni Cepelovaga (WTA 105.) pidanud kaks omavahelist kohtumist. Kui kolme aasta eest jäi ta Bastadis settidega 0:2 alla, siis tänavu mais sai Rooma kvalifikatsioonis 2:1 võidu. Suurturniiridel on Cepelova jõudnud kaks korda (Wimbledonis 2012 ja 2016) kolmandasse ringi, maailma edetabelis pärineb ta karjääri parim koht (50.) maist 2014.

Kui Kontaveidil õnnestub esimene tõke ületada, ootab teises ringis britt Heather Watson või kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud mängija.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles