Tallinnas peetud kabe MMi kuldmedalid läksid Venemaale ja Lätti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline kabe.
Rahvusvaheline kabe. Foto: Tiit Mõtus

Täna lõppesid Tallinnas rahvusvahelise kabe maailmameistrivõistlused, kus maailmameistriks tuli meesteturniiril Venemaa kabetaja Aleksander Švartsman naisteturniiril Läti kabetaja Zoja Golubeva. Esikolmikusse jõudis kolm Venemaa, kaks Läti ja üks Valgevene sportlane.

«Tallinnas peeti maha kõigi aegade ägedaim kabelahing,» ütles Maailma Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi. «Turniir oli erakordselt tugev ning võitja selgus alles viimases voorus. Veel eile juhtinud eksmaailmameister, lätlane Gunis Valneris tegi viimases voorus viigi ning jäi seetõttu kolmandaks. Lätti läks siiski naiste kuld – eksmaailmameister Zoja Golubeva tuli uuesti maailmameistriks. Võistlusi jälgiti online’is üle maailma, mida võimaldasid elektroonilised lauad. Kokku vaadati mänge üle maailma internetis kolmel miljonil korral.»

Meesteturniiri esikolmik:

  1. Aleksander Švartsman (Venemaa)
  2. Aleksei Tšizhov (Venemaa)
  3. Guntis Valneris (Läti)

Naisteturniiri esikolmik:

  1. Zoja Golubeva (Läti)
  2. Olga Fedorovitš (Valgevene)
  3. Ajgul Idrisova (Venemaa)

Rahvusvahelise kabe maailmameistrivõistlused toimusid Tallinnas 1.-15. oktoobrini. Tallinnas asus võistlustulle 79 maailma parimat meest ning 16 maailma parimat naist 31 erinevast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles