Hiina tõkkejooksja Liu loodab USAs abi saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiang
Liu Xiang Foto: Reuters / Scanpix

Hiina tõkkejooksja Xiang Liu siirdub USAsse, et saada nõu Achilleuse vigastuse osas, mis võttis mehelt võimaluse Pekingis kuldmedal võita.

25-aastane Ateena mängude 110-meetri tõkkejooksu kuldmedaliomanik Liu konsulteerib ekspertidega kolmes erinevas linnas. Liu peatub ka Houstonis, kus kohtub arstidega, kes on töötanud NBA korvpallitähe Yao Mingiga, vahendab Reuters.

«Palume anda ekspertidel diagnoosid ning soovitused raviks, kuid emotsioonide ajel me ei otsusta. Kaalume kõiki variante ning alles kodus vaatame, millist ravi eelistada,» sõnas Liu treener Haiping Sun Titan Sportsile. «Kui see just hädavajalik pole, siis parema meelega väldime lõikust.»

Tõkkejooksjat on viimase paari kuu jooksul ravitud traditsioonilise Hiina meditsiini ja massaažiga.

Miljonite fännide kurvastuseks valugrimassiga olümpiastaadionilt vahteult enne starti lahkunud Liu teeb nüüd juba kergelt trenni, kuid enne järgmise aasta juunit teda võistlusrajal ilmselt ei näe.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles