Venemaa suurklubi värbab Robert Tähte

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht on heade esitustega Eesti koondises ja Poola liigas tõusnud Euroopa tippklubi vaatevälja.
Robert Täht on heade esitustega Eesti koondises ja Poola liigas tõusnud Euroopa tippklubi vaatevälja. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise pealiku Gheorghe Creţu Venemaa tippklubisse Belgorodi Belogorje palganud Gennadi Šipulin pole lihtsalt üks paljudest eelmise põlvkonna edukatest juhendajatest, kes tänapäeval mõnusat pensionipõlve veedab.

Patt oleks 63-aastast Šipulinit nimetada lihtsakoeliselt Venemaa koondise endiseks peatreeneriks. Ta kuulub viiendat koosseisu Belgorodi oblasti duumasse, on Venemaa võrkpalliliidu asepresident. Erinevates rollides terve elu sünnilinna Belgorodi võrkpallile – või tegelikult spordile laiemalt – andnud mehe mõju ja haare on märksa laiemad.

Intervjuus Postimehele tunnistas Euroopa klubide pingerivis seitsmendal real asuva Belogorje president, et soovib peale Creţu ja statistik Alar Rikbergi meeskonda tuua ka Eesti koondise nurgaründaja Robert Tähte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles