BATEst lahkuma pidanud Artur Pikk leidis uue koduklubi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Pikk.
Artur Pikk. Foto: Twitter / MFK Ružomberok

Jalgpalli Slovakkia kõrgliigas eelmisel hooajal kolmanda koha saanud MFK Ružomberok teatas, et sõlmis hooaja lõpuni kestva lepingu Eesti koondise äärekaitsja Artur Pikaga.

Alates 1997. aastast kõrgliigas mängiv MFK Ružomberok tuli 2006. aastal Slovakkia meistriks. Pärast seda pole liigatabelis langetud kordagi allapoole seitsmendast kohast, kahel korral on oldud neljandad ning tänavu kevadel võideti pronksmedalid. See tagas Ružomberokile ka pääsme Euroopa liigasse, kus alistati FK Vojvodina ja Bergeni Brann, ent kaotati kolmandas kvalifikatsiooniringis mõlemas mängus 0:1 Evertonile.

Tänavu ollakse koduliigas 12 meeskonna seas tosina vooru järel kuuendal kohal. Neljas koht on aga kolme ja teine koht kuue punkti kaugusel. Vaid liider Trnava Spartak kipub konkurentidel eest libisema, 12 mängust 10 võitnud meeskond edestab lähimat jälitajat Bratislava Slovanit viie ja Ružomberokit 11 punktiga.

Alates sellest hooajast on Slovakkia liigas kasutusel uus süsteem, kus esmalt peetakse 22-vooruline põhiturniir. Selle järel lüüakse liiga pooleks ning esimene kuuik ja tagumine pool mängivad veel korra omavahel läbi. Seega on hooaja lõpuni jäänud veel 20 mängu. Lähimat jälitajat Trenčínit edestab praeguse seisuga esimesena joone kohal olev Ružomberok ühe punktiga.

Klubi peatreener on 47-aastane Norbert Hrnčár. Pikast saab valdavalt slovakkidele toetuva Ružomberoki viies välismängija, sest esindusmeeskonda kuuluvad peale kohalik mängijate veel albaanlasest kaitsja Kristi Qose, Bosnia ja Hertsegoviina ründaja Nermin Haskić, makedoonlasest poolkaitsja Tihomir Kostadinov ja Tšehhi poolkaitsja Erik Daniel.

Pikk oli klubita alates augusti viimastest päevadest, mil ta lõpetas osapoolte kokkuleppel töösuhte Valgevene tippklubi Borissovi BATEga. Septembri alguses ootamatult koondisemänguks Küprose vastu kutset saades viibis Pikk testimisel Inglismaa tugevuselt kolmandasse liigasse kuuluvas Fleetwood Townis, ent jäi ka seal lepinguta.

Mullu talvel siirdus Pikk Tallinna Levadiast BATEsse, sõlmides alates 2006. aastast alati Valgevene meistriks tulnud ja ka Meistrite liiga alagrupiturniiril mänginud klubiga lepingu kolmeks hooajaks. Esimesel hooajal teenis Pikk suurklubis ka korralikult mänguaega, ent tänavu usaldas peatreener Aleksandr Jermakovitš Eesti koondislase platsile vaid kolmes liigamängus ning seetõttu leiti, et on parem, kui klubi ja mängija teed lahku lähevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles