Video: Avamängu võitis Cleveland, Celticsi täht murdis jalaluu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Haywardi võigas vigastus.
Gordon Haywardi võigas vigastus. Foto: Tony Dejak/AP

Korvpalliliiga NBA algas kohe pauguga ja seda kahjuks negatiivses tähenduses: Boston Celtics kaotas Cleveland Cavaliersi vastu hooaja avamängu 99:102 ning ühtlasi ka oma staari, mullu tähtede mängule valitud väikse ääre Gordon Haywardi.

Esimesed seitse hooaega oma NBA-karjäärist Utah Jazzi ridades veetnud ja mullu esimest korda tähtede mängule pääsenud Hayward liitus Jazziga käesoleval suvel, sõlmides nelja-aastase lepingu, mille järgi ta teenib 109 miljonit eurot. Mehe debüüt ülikoolilinna meeskonna särgis lõppes aga kohutavalt. Korvi alla kõrget söötu püüdma läinud ameeriklane põrkas õhus kokku LeBron Jamesiga, maandus õnnetult ning Bostoni peatreeneri Brad Stevens andis matši järel teada, et mees nihestas oma hüppeliigest ning tema sääreluus on mõra. Haywardi ootab kolmapäeval Bostonis operatsioon, mille järel selgub vigastuspausi pikkus.

Õnnetuse hetkel oli Celtics 16-punktilises kaotusseisus, kuid tuli 33:18 võidetud kolmanda veerandiga mängu tagasi. Lõpuks olid mulluse NBA hõbedameeskonna Cavaliersi võidunumbrid siiski 102:99.

Üleplatsimehena tõi James 29 punkti, noppis 16 lauapalli ja jäi 9 resultatiivse sööduga kõige napimalt ilma kolmikduublist. Cavaliersi uusim superstaar Dwyane Wade sai 29 minutiga kirja vaid kaheksa silma, sealjuures tabas ta väljakult 11 viskeüritusest vaid kolm.

Celticsi resultatiivseim oli Jaylen Brown 25 punktiga. Kyrie Iving lisas 22 silma, 10 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles