Mäkinen: eelistasime Tänakut Ogier'le, kes soovinuks samuti meiega liituda

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak on tänavu M-Spordis meeskonnakaaslased, ent tuleval hooajal sõidavad mehed juba erinevates tiimides.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak on tänavu M-Spordis meeskonnakaaslased, ent tuleval hooajal sõidavad mehed juba erinevates tiimides. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Toyota rallimeeskonna juht Tommi Mäkinen sõnas usutluses MTV3-le, et tiimi põhisõitja kohast oli huvitatud ka viiendat järjestikust maailmameistritiitlit jahtiv Sebastian Ogier.

Toyota teatas täna, et soomlaste Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi kõrval saab kolmanda põhisõitja koha uueks hooajaks endale Ott Tänak, kes vahetab välja Juho Hännineni.

Mäkineni sõnul langetas Toyota lõpliku valiku just Tänaku ja Ogier' vahel. «Ogier oli selgelt huvitatud meie meeskonnaga liitumisest, kuid me otsustasime jätkata oma esialgset strateegiat, mis sai alguse juba eelmisel aastal, ja tõime tiimi Oti,» avalikustas neljakordne maailmameister Mäkinen.

Toyota soovis Tänakut oma ridades näha tegelikult juba sel hooajal, kuid eestlane otsustas tänavu sõita veel M-Spordis. Uue trioga loodab Jaapani-Soome ühistiim võita meeskondliku MM-tiitli.

«Minu jaoks on väga oluline, et meie meeskonnavaim oleks nii tiimi kui sõitjate vahel väga hea. Ma ei taha muidugi öelda, et Ogier' ei oleks olnud hea tiimikaaslane, aga meie otsus langes Oti kasuks,» lisas 53-aastane Mäkinen.

33-aastane Ogier juhib MM-sarja 37-punktilise eduga meeskonnakaaslase Tänaku ees. Hooaja lõpuni on jäänud kaks etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles