NBA-s mängib tänavu rekordarv eurooplasi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil koos meeskonnakaaslase Patrick Beverly'ga poseerivat Miloš Teodosicit näeb esmakordselt NBA-s väljakul ööl vastu reedet, mil Los Angeles Clippers kohtub linnarivaal Lakersiga.
Pildil koos meeskonnakaaslase Patrick Beverly'ga poseerivat Miloš Teodosicit näeb esmakordselt NBA-s väljakul ööl vastu reedet, mil Los Angeles Clippers kohtub linnarivaal Lakersiga. Foto: Josh Lefkowitz/AFP

Korvpalliliigas NBA on alanud hooajal esindatud 42 riigi mängijad, mis tähistab uut rekordit, kirjutab ESPN. Enim mängijaid on välisriikidest Kanadal (11), Prantsusmaal (10) ja Austraalial (8). Rekordiraamatusse läheb ka number 64, mis tähistab tänavust eurooplaste arvu liigas. ​Võrreldes sajandivahetusega on näitaja sisuliselt kolmekordistunud.

Meie lähiriikidest mängivad NBAs tänavu kolm leedukat, Mindaugas Kuzminskas (New York Knicks; mullu 6 punkti mängus), Jonas Valanciunas (Toronto Raptors, 12 p ja 10 lp) ja Domantas Sabonis (Indiana Pacers, mullu Oklahoma City Thunderi ridades 6 p), lätlased Kristaps Porzingis (New York Knicks, 18 p ja 7 lp) ja Davis Bertans (San Antonio Spurs, 4 p), soomlane Lauri Markkanen (Chicago Bulls, debüüthooaeg) ning venelane Timofei Mozgov (Brooklyn Nets, mullu Los Angeles Lakersi ridades 7 p). Nagu eelmise hooaja numbrid (ja Markkaneni puhul hooajaeelsed mängud) näitavad, pole nimetatutest sisuliselt keegi palgatud ainult pinki nühkima.

Maarjamaa korvpallisõpradele pakub kindlasti huvi ka see, kuidas alustab oma esimest NBA-hooaega serblane Miloš Teodosic. 30-aastane mängujuht oli eelmised kuus hooaega Moskva CSKA ja ühtlasi kogu Euroliiga üks silmapaistvamaid mängijaid ning vähemalt hooajaeelsed mängud uue koduklubi Los Angeles Clippersi eest andsid lootust, et tagaplaanile ei kavatse pallivirtuoos jääda ka Põhja-Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles