Ksenija Balta otsib harmooniat

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Erakogu

29. detsembril astus Rio olümpial kuuenda koha saanud Ksenija Balta Nordea kontserdisaalis kõnepulti ning tänas pisarsilmi inimesi, kes temasse seitse aastat vankumatult uskusid ja ta aasta naissportlaseks valisid. Vigastuste kadalipust välja murdnud kaugushüppaja lootis, et tiitel rändab tänavugi õnnestumise korral talle.

«Ükski sportlane selle tiitli pärast sporti loomulikult ei tee, aga tunnustamine on väga meeldiv ja hea. See on kindlasti karjäärile suur pluss ja boonus, kui tead, et on inimeste armastus ja toetus. See teeb hinge soojaks,» meenutab Balta auhinna saamise emotsiooni. Tänavu rändab kuldne Kristjan aga kellegi teise kätte, sest tõusule järgnes ootamatu mõõn.

Balta soovis hooaja avastardi teha mai lõpus Eugene’i Teemantliiga etapil, kuid astus vahetult enne võistluse algust kõrvale. Kaugushüppaja põlvekõõlus läks liigselt pingesse ja hakkas hõõrduma vastu luud, mille tagajärjel tekkis põletik. Joosta Balta sai, aga hüppamisest igaks juhuks hoidus. Avavõistluse tegi ta alles Londoni MMil, kuid jäi kvalifikatsiooni pidama. Tulemus 6.15 ja 25. koht panid teda ennastki kibedalt muigama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles