Eesti jalgpalli kõrgliigaklubi peatreener teatas, et paneb ameti maha

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu JK Vapruse peatreener Marko Lelov.
Pärnu JK Vapruse peatreener Marko Lelov. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti jalgpalli kõrgliiga tabeli punane latern Pärnu Vaprus mängib uuel hooajal esiliigas uue peatreeneri juhendamisel, sest Marko Lelov teatas pärast eile Tartus Tammeka käest saadud 1:2 kaotust, et tema ametis ei jätka.

Vapruse osalemine Premium liigas selgus kaks kuud enne hooaja algust, kui sai selgeks, et seni Pärnud kõrgliigas esindanud Linnameeskond senisel kujul ei jätka. Koondvõistkonna üks osapool, Pärnu JK, soovis jätkata iseseisvalt, mis tähendas Linnameeskonna lõppu. Vaprus otsustas Premium liiga väljakutse vastu võtta, kuigi koosseis koosneb suuresti noortest jalgpalluritest, kes mängisid eelmisel hooajal teises liigas.

«Meil päris palju noori poisse, kel jalgpallurikarjäär ees. Pole mõtet raisata olukorda, et mängime hetkel Premium liigas ja tuleb igast mängust maksimum võtta. Muidugi pole kerge, kui vastane lööb kiire värava ja tekib taas kaotusseisus olemise tunne. Eks see oli Vaprusele suur väljakutse tänavuseks hooajaks Premium liiga koht vastu võtta. Oleme andnud kõik, mis meil sees on olnud. Palju jäi kogemuste taha,» sõnas Lelov.

Vaprus on 34-st mängust kogunud ainult kaheksa punkti (võidetud on Sillamäe Kalevit ja Viljandi Tulevikku, viigistatud Paide Linnameeskonna ja Tartu Tammekaga) ja nende kõrgliigast väljakukkumine sai selgeks juba septembris.

«Kaks mängu on veel jäänud (Vaprus mängib veel kodus Infonetiga ja võõrsil Paidega – toim) ja siis saab ka minu treeneri-olukord Pärnus lõpu. Järgmisel aastal ma Pärnu Vaprusega ei jätka. See otsus ei sündinud eile või täna, vaid pikema mõtteprotsessi tulemusel. Olen kolme Pärnus töötatud aasta jooksul päris kõvasti vaeva näinud ja hing vajab puhkust. Aga kaks mängu on veel ees ja neis võitleme lõpuni,» sõnas Lelov eile Tartus.

2015. aastal saavutas Pärnu Linnameeskond Lelovi juhendamisel kaheksanda ja eelmisel hooajal üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles