Järjekordne absurd: karistada saanud vormelisõitjad tõusid stardirivis kõrgemale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen on üks karistada saanud sõitjatest.
Max Verstappen on üks karistada saanud sõitjatest. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Täna õhtul USAs Austini ringrajal sõidetava vormel 1 etapi stardijärjekord muutus kohtunike otsuste järel märgatavalt. Karistada sai koguni kuus sõitjat, kelle stardikoht seetõttu ka muutus, kuid mitte tingimata halvemaks.

Juba enne ajasõitu oli teada, et Max Verstappen, Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg ja Brendon Hartley saavad karistada keelatud mootorivahetuse eest. Lance Stroll ja Kevin Magnussen oskasid aga karistuse teenida ajasõidu käigus.

Magnussen ei lasknud kiirel ringil olnud Sergio Perezi mööda, kuna võistkond ei öelnud talle, et mehhiklane püüab aega kirja saada. Selle eest määrati taanlasele stardirivis kolmekohaline karistus. Täpselt sama saatus ootas Strolli, kes üritas mööda lasta kiirelt ringil olnud Romain Grosjeani, kuid tegi seda liiga ohtlikult.

Kurioosne on siinkohal see, et kuna mootorit vahetanud neliku karistus oli Strolli ja Magnusseni omadest suurem, kerkis algselt viimase ehk 20. aja kirja saanud Magnussen tegelikult hoopis stardirivis 18. kohale. Algselt 17. stardikoha välja sõitnud Stroll pääseb aga rajale hoopis 16. kohalt.

Kuigi mootorivahetuse eest on ette nähtud kümneohaline karistus, ei pea ka see reaalsuses paika. Näiteks kuuenda aja kirja saanud Verstappen pääseb rajale 17. ruudust, 13. aja kirja saanud Vandoorne peab aga loovutama vaid ühe koha. 15. aja kirja saanud Hülkenberg loovutab neli kohta ja algselt 18. ruudus seisma pidanud Hartley läheb rajale viimaselt kohalt.

USA etapp algab täna õhtul Eesti aja järgi kell 22.

Stardijärjekord:

  1. Lewis Hamilton, Mercedes
  2. Sebastian Vettel, Ferrari
  3. Valtteri Bottas, Mercedes
  4. Daniel Ricciardo, Red Bull
  5. Kimi Räikkönen, Ferrari
  6. Esteban Ocon, Force India
  7. Carlos Sainz, Renault
  8. Fernando Alonso, McLaren
  9. Sergio Perez, Force India
  10. Felipe Massa, Williams
  11. Daniil Kvjat, Toro Rosso
  12. Romain Grosjean, Haas
  13. Marcus Ericsson, Sauber
  14. Stoffel Vandoorne, McLaren
  15. Pascal Wehrlein, Sauber
  16. Lance Stroll, Williams
  17. Max Verstappen, Red Bull
  18. Kevin Magnussen, Haas
  19. Nico Hülkenberg, Renault
  20. Brendon Hartley, Toro Rosso
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles