Uskumatu värava löönud Levadia brasiillane edestab isegi Neymari ja Firminot

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel Viljandi Tulevikule poolelt väljakult värava löönud Tallinna Levadia jalgpallur Joao Neto Morelli oli veel 3. oktoobri seisuga kõige resultatiivsem Euroopas mängiv Brasiilia jalgpallur.

Kuldse jalgpallisaapa auhinna ehk Euroopa jalgpalli kõrgliigade kõige resultatiivseima mängija auhinnakategoorias hoidis Morelli 3. oktoobri seisuga parima brasiillasena 22. kohta. Paremuselt teine brasiillane Jonas Oliveira (Benfica) oli 41. kohal, PSG superstaar Neymar aga 49. kohal.

Kusjuures, preagu juhib tabelit Infoneti ründaja Albert Prosa, kellel on kirjas 27 resultatiivsuspunkti. Talle järgnevad 26 punktiga Ciro Immobile (13 väravat, Lazio) ja Radamel Falcao (13 väravat, Monaco).

Kuldse jalgpallisaapa auhinna punktisüsteem on järgmine: värav, mis lüüakse viies tugevamas Euroopa liigas, annab kaks resultatiivsuspunkti. Liigades, mis on Euroopa edetabelis kohtadel 6.- 21., saab värava eest 1,5 punkti ning neist madalamates liigades võrdub värav ühe punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles