Northug õrritas rootslasi: saatsin dopingukütid konkurentidele kraesse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kui Petter Northugil avaneb võimalus rootslasi torkida, ei jäta ta seda tegemata.
Kui Petter Northugil avaneb võimalus rootslasi torkida, ei jäta ta seda tegemata. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Itaalias Val Senalesis uueks suusahooajaks valmistuvat Petter Northugi külastasid dopingukütid. Norra äss otsustas enda sõnutsi neile väärt soovituse anda.

«Mind testiti alles täna,» lausus ta Rootsi väljaandele Aftonbladet. «Andsin mõista, et nad võiksid ka teisi testida.»

Rootslased läksid seepeale mõistagi põlema: keda Northug küll silmas pidas?! «Hahaa, tegin kõigest nalja,» irvitas norrakas seepeale. «Ma ei vihjanud kellelegi konkreetselt. Kust mina tean, keda nad veel testivad. Aga usun, et suusatajaid kontrollitakse varasemast sagedamini. Mida rohkem, seda parem.»

Ühtlasi tunnistas Northug, et võtab eelmise hooaja kogemustele tuginedes seekord ettevalmistust rahulikumalt. «Olen ettevaatlikum. Mullu olin juba siia jõudes heas vormis, aga Norrasse naastes mõistsin, et olen üle pingutanud. Praegu üritan varem pidurit tõmmata,» rääkis Northug.

Norra suusatamist räsisid eelmisel hooajal Martin Johnsrud Sundby ja Therese Johaugi dopinguskandaalid. See tõstab ootused koondise suhtes kõrgele. «Tase on kõrge ja kui tahan olümpiakohta, peavad tulemused kiiresti tulema. Muidu öeldakse «nägemist»,» tõdes Northug.

Märksõnad

Tagasi üles